Dorința de a consuma alimente ar putea fi inhibată, arată un studiu recent

©

Autor:

Dorința de a consuma alimente ar putea fi inhibată, arată un studiu recent
Știința este cu un pas mai aproape de a oferi un nou răspuns la obezitate, datorită unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Texas la El Paso. Specialiști în nutriție și psihologie au făcut descoperiri despre o anumită zonă a creierului asociată cu dorința de a căuta și consuma alimente.
Echipa formată din 10 membri, condusă de dr. Brandon Warren, profesor asistent de farmacodinamică la Universitatea din Florida, a descoperit că neuronii dintr-o anumită parte a creierului controlează legătura dintre tac (a vedea un desert) și acțiune (a consuma desertul). Cercetătorii au descoperit că animalele incluse în studiu au consumat mai puține delicatese atunci când regiunea creierului menționată a fost reglată.

Unul dintre autorii studiului, Sergio Iniguez, director al Laboratorului de Neuroștiințe Comportamentale Iniguez al UTEP, a spus că oamenii tind să mănânce în exces atunci când sunt expuși la indicii sau medii care le amintesc de delicatese, motiv pentru care oamenii optează pentru desert chiar și după o masă plină. Datele oferite de studiul actual ar putea ajuta la depășirea unor probleme legate de obezitate, cum ar fi accidentul vascular cerebral, diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială, nivelurile ridicate de colesterol rău și bolile coronariene.

„Aceasta este o descoperire mare, deoarece avem acum instrumente experimentale care ne permit să oprim neuronii în timp ce subiecții se angajează într-un comportament specific”, a declarat Iniguez. Actuala cercetare arată că o parte specifică a cortexului prefrontal al creierului este importantă pentru etapele inițiale de învățare a căutării de hrană.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 17-02-2021 | creare: 17-02-2021 | Vizite: 475
Bibliografie
Study may lead to solutions for overeating, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/02/210212123524.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!