Animalele de companie îi determină pe stăpâni să fie mai buni, inclusiv cu ceilalți oameni și cu mediul înconjurător
©
Autor: Airinei Camelia
![Animalele de companie îi determină pe stăpâni să fie mai buni, inclusiv cu ceilalți oameni și cu mediul înconjurător](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=45332.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Un studi recent publicat în revista Scientific Reports s-a concentrat pe două tipuri de contact cu animalele de companie: deținerea unui animal de companie și frecvența contactului pozitiv cu acesta. Au participat un total de 619 deținători de animale de companie și 450 de persoane fără animale de companie, toți rezidenți în Canada. Participanții au completat un chestionar care a evaluat atitudinile lor față de animale, mediul înconjurător și oameni, precum și nivelul lor de identificare socială cu animalele.
Rezultatele au arătat că deținătorii de animale de companie au un nivel mai ridicat de identificare socială cu animalele și atitudini mai pozitive față de alte animale și oameni, comparativ cu cei fără animale de companie. În plus, deținătorii de animale de companie au arătat o mai mare preocupare pentru mediul înconjurător și o convingere mai puternică în interdependența dintre oameni și mediu. S-a observat, de asemenea, un consum săptămânal mai mic de carne în rândul deținătorilor de animale de companie.
Cercetătorii au analizat și dacă dimensiunile de identificare socială cu animalele pot prezice variabilele studiului. Solidaritatea cu animalele a fost identificată ca fiind cel mai consistent predictor al variabilelor studiate, inclusiv atitudinile pozitive față de animale și oameni, preocupările legate de mediu și consumul de carne.
Studiul subliniază importanța animalelor de companie în viața umană, nu doar ca surse de confort și companie, dar și ca factori care modelează atitudinile și preocupările morale față de o gamă largă de probleme sociale și de mediu. Metodologia riguroasă și abordarea bazată pe date vor stimula cercetările viitoare în domeniul relațiilor dintre oameni și animalele lor de companie.
sursa: News Medical
foto: NatRomero / Shutterstock.com
Data actualizare: 13-10-2023 | creare: 13-10-2023 | Vizite: 394
Bibliografie
Can pets make you a better human? Study explores the ripple effect on social and environmental attitudes, link: https://www.news-medical.net/news/20231012/Can-pets-make-you-a-better-human-Study-explores-the-ripple-effect-on-social-and-environmental-attitudes.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Răspândirea unei infecții fungice uneori mortală, facilitată de schimbările climatice
- Noi cercetări arată că microplasticele pot pătrunde în creier prin căile nazale
- Proteinele responsabile de pigmentarea părului și a pielii sunt totodată esențiale în resorbția osoasă
- Nivelul de studii a fost corelat cu ritmul de îmbătrânire și durata vieții
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Zgarietura de catelus - biceps si palma
- Panica
- Ajuta un animăluț de companie pentru noi?
- Boli transmise de la caine la om