Dieta unei persoane influențează cantitatea unui gaz potențial dăunător găsită în intestinul său

©

Autor:

Dieta unei persoane influențează cantitatea unui gaz potențial dăunător găsită în intestinul său
Cantitatea de sulfură de hidrogen colonic, un gaz toxic cu miros neplăcut ce se găsește în organismul uman, poate fi influențată de dietă. Un nou studiu, condus de cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității din Minnesota arată că o dietă bazată pe carne crește producția gazului în intestin, în timp ce o dietă bazată pe consumul de fructe și legume determină reducerea cantității de gaz.
Studiul a constatat că, pentru majoritatea participanților, o dietă pe bază de plante a dus la o producție mai mică de sulfură de hidrogen, în comparație cu o dietă occidentală, bazată pe consumul de produse de origine animală. La unii indivizi, însă, dietele pe bază de plante nu au scăzut producția de sulfură de hidrogen, ci chiar a dus la unele creșteri ale acesteia.

Rezultatele preliminare au sugerat existența diferitelor compoziții de microbiota intestinală (enterotipuri) care se corelează cu receptivitatea diferențială la dietă în ceea ce privește producția de hidrogen sulfură. Studiul confirmă faptul că aportul regulat de alimente care conțin fibre este benefic pentru sănătatea intestinului.

„Deși rolul sulfurii de hidrogen colonic a fost mult timp un subiect de mare interes pentru patogeneza unor boli importante, studiile anterioare nu au reușit să lege datele dietetice și caracterizarea microbiomului cu producția reală de sulfură de hidrogen", a declarat unul dintre autori, Alexander Khoruts, medic gastroenterolog la Universitatea din Minessota.

sursa: Science Daily
foto: University of Minnesota Medical School

Data actualizare: 09-05-2022 | creare: 09-05-2022 | Vizite: 627
Bibliografie
Diet type can increase potentially harmful gas in the gut, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/05/220503190209.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce am mereu gaze (cauzele flatulenței cronice)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum