Prevenirea sângerărilor gastrointestinale la pacienții critici
©
Autor: Airinei Camelia
![Prevenirea sângerărilor gastrointestinale la pacienții critici](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=47345.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Studiul s-a concentrat pe pacienții critici din unitățile de terapie intensivă (UTI) care necesită ventilație mecanică, oferindu-le pantoprazol pentru a preveni sângerările gastrointestinale superioare cauzate de ulcerele induse de stres.
Trialul controlat randomizat, denumit Reevaluating the Inhibition of Stress Erosions (REVISE), a inclus 4.800 de pacienți din 68 de centre din opt țări. Rezultatele au arătat că pantoprazolul reduce semnificativ riscul de sângerări gastrointestinale superioare clinic importante comparativ cu placebo, dar nu influențează semnificativ riscul de deces. Sângerările au fost raportate la 1% dintre pacienții care au primit pantoprazol (25 din 2.417 pacienți) față de aproape 4% dintre cei care au primit placebo (84 din 2.404 pacienți). Rata mortalității la 90 de zile a fost de 29% în grupul pantoprazol și de 30% în grupul placebo.
În plus, o revizuire sistematică actualizată a 12 studii randomizate privind inhibitorii pompei de protoni pentru prevenirea sângerărilor gastrointestinale la 10.000 de pacienți critici a arătat că medicamentele sunt asociate cu o incidență redusă a sângerărilor gastrointestinale superioare importante și au un efect mic sau nul asupra mortalității. De asemenea, acestea nu par să afecteze pneumonia și au un efect mic sau nul asupra infecțiilor cu C. difficile.
Rezultatele acestui studiu vor fi integrate imediat în practica clinică și în ghidurile internaționale de practică, oferind echipele de terapie intensivă certitudinea necesară privind utilizarea pantoprazolului la pacienții critici sub ventilație mecanică.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 19-06-2024 | creare: 19-06-2024 | Vizite: 255
Bibliografie
Global trial confirms benefit of antacids on bleeding prevention for ventilated patients, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/06/240614141323.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Expunerea la anumiți microbi nu asigură încorporarea acestora în microbiota intestinală
- O nouă tehnică de cercetare a microbiomului intestinal ar putea duce la noi medicamente pentru intestinul iritabil
- Acupunctura arată promițătoare în atenuarea simptomelor sindromului de colon iritabil cronic
- Impactul diabetului zaharat și al obezității asupra supraviețuirii după rezecția carcinomului hepatocelular
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Gastrita de reflux? sau ceva mai grav?
- Boala de reflux
- Reflux gastroesofagian? Gastrita?
- Esofagita de reflux /gastrita
- Helicobacter pilory reflux gastroesofagian!
- Reflux
- Am reflux de f mulți ani
- Endoscopie și durere mare de gat
- Reflux, arsura puternica gat, esofag
- Slabesc si nu ma mai ingras. esomeprazol