Desfășurarea activităților zilnice are o importanță vitală pentru femeile vârstnice
©
Autor: Airinei Camelia
![Desfășurarea activităților zilnice are o importanță vitală pentru femeile vârstnice](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=35333.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Studiul a fost publicat în revista Journal of the American Geriatrics Society și a descoperit o reducere a riscului de deces la femeile cu vârsta peste 65 de ani care desfășurau o activitate zilnică ușoară.
„Fiecare mișcare este importantă. Multe dintre activitățile noastre zilnice ne feresc de boală: mersul până la magazin, o plimbare prin cartier, împăturirea hainelor, sau curățenia prin casă. Acest tip de activitate însumează mai mult de 55% din totalul zilnic al unei persoane vârstnice”, a afirmat Andrea LaCroix, autoarea studiului.
În cadrul studiului, 6.000 de femei cu vârsta peste 65 de ani au fost monitorizate pe o perioadă de până la patru ani și jumătate. Ele au purtat un accelerometru atașat de coapsă timp de șapte zile, perioadă în care și-au desfășurat activitățile zilnice în mod normal. Rezultatele au indicat o reducere a riscului de deces cu 12% pentru 30 minute de activitate zilnică ușoară, iar pentru un plus de 30 minute de activitate zilnică moderată (ciclism ușor, sau plimbare rapidă) o scădere a riscului de deces cu 39%.
Autorii au declarat că beneficiile activității ușoare se extind la toate categoriile de persoane, indiferent de rasă, nivel de obezitate, grad de funcționalitate, sau vârstă.
„Nu trebuie să ne antrenăm pentru un maraton pentru a ne menține sănătatea. Trebuie doar să privim lucrurile din altă perspectivă - de fiecare dată când ne ridicăm de pe scaun sau canapea și ne mișcăm puțin facem o alegere ce contribuie la sănătatea noastră”, a adăugat LaCroix.
Sursa EurekAlert
Data actualizare: 24-12-2018 | creare: 17-11-2017 | Vizite: 1249
Bibliografie
Cross off that 'to do' list, study shows all daily activity can prolong life, link: https://www.eurekalert.org/pub_releases/2017-11/uoc--cot111617.php ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni