Descoperirea interacţiunii între două proteine ar putea duce la noi tratamente pentru schizofrenie
©
Autor: Airinei Camelia
![Descoperirea interacţiunii între două proteine ar putea duce la noi tratamente pentru schizofrenie](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=45471.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Studiul, publicat în revista Molecular Psychiatry, a dezvăluit că atunci când această legătură nu se întâmplă așa cum ar trebui, comportamentul este afectat negativ. În particular, șoarecii în care s-a întrerupt abilitatea proteinelor de a interacționa au prezentat o creștere a hiperactivității, o reducere a evitării riscurilor și o deteriorare a memoriei. Deși delirurile și halucinațiile sunt simptomele de bază ale schizofreniei, aceasta include și probleme suplimentare, cum ar fi probleme de mișcare și de memorie.
Autorii au investigat mai detaliat modul în care interacţiunea dintre aceste proteine se corelează cu comportamentul, blocându-le capacitatea de a se lega în anumite regiuni cerebrale la șoareci. Au descoperit că disfuncționalitatea în amigdală a dus la o reducere a evitării riscului, în timp ce în hipocampus a generat hiperactivitate și scăderea recunoașterii unui obiect familiar.
În termeni biochimici, cercetătorii au determinat că MAP6 stabilizează canalul Kv3.1 într-un anumit tip de interneuroni, unde ajută aceste celule să menţină semnalele cerebrale la un nivel stabil. O scădere a expresiei MAP6 a redus dramatic nivelul de Kv3.1 în acei interneuroni. Acest lucru sugerează că, atunci când proteinele nu se leagă corespunzător, nu există suficient Kv3.1 disponibil pentru a menţine funcţia de control al semnalului în interneuroni, ceea ce duce la un dezechilibru al inhibiţiei și excitației neuronale în regiunile afectate ale creierului și la simptome comportamentale negative asociate.
Studiul deschide noi direcţii pentru strategii de tratament, oferind un mecanism prin care aceste proteine interacţionează și afectează comportamentul, ceea ce ar putea avea implicaţii semnificative în dezvoltarea de terapii pentru schizofrenie.
sursa: News Medical
foto: Descoperirile studiului sugerează că atunci când proteinele nu se leagă corect, semnalizarea dintre neuroni, ilustrată mai sus, devine dezechilibrată, ceea ce poate duce la simptome comportamentale negative asociate. Image: T. Ahmed, A. Buonanno, National institute of Child Health and Human Development
Data actualizare: 28-10-2023 | creare: 28-10-2023 | Vizite: 731
Bibliografie
Discovery of protein interaction could lead to new schizophrenia treatments, link: https://www.news-medical.net/news/20231026/Discovery-of-protein-interaction-could-lead-to-new-schizophrenia-treatments.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Tulburarea schizo-afectiva este o forma de schizofrenie?
- Solianul in tratarea simptomelor negative
- Schizofrenia? sunt foarte speriat!
- Am luat un drog super blackout si m-am trezit cu depresie
- Exista?Despre Schizofrenie.
- Depresia nevrotica si cea psihotica poate coexista?
- Sindrom premenstrual accentuat, mi este rau destul de tare inainte de ciclu
- Episod psihotic acut - poate duce la schizofrenie?
- Am nevoie de un medic foarte bun in tratarea Schizofreniei