Cum înțeleg copiii mici relațiile apropiate?

©

Autor:

Cum înțeleg copiii mici relațiile apropiate?
Copiii mici și sugarii deduc că indivizii care împărtășesc saliva prin activități precum sărutul, împărțirea mâncării sau ștergerea salivei se află în relații intime apropiate, legăturile fiind unele pe care oamenii le împărtășesc adesea cu membrii familiei. Descoperirile oferă indicii sociale pe care copiii mici le folosesc pentru a-și informa cea mai timpurie înțelegere a structurii conceptuale a familiei.
Copiii mici se bazează pe adulți pentru supraviețuire. Cu toate acestea, nu toți adulții investesc în mod egal în îngrijirea unui copil.

Prin urmare, este important ca sugarii și copiii să poată determina ce relații sunt în mod unic apropiate, la o vârstă foarte fragedă. Unii cercetători susțin faptul că sugarii și copiii mai mici trebuie să fie sensibili la modul în care relațiile sunt comunicate prin interacțiuni comportamentale distincte, cum ar fi împărțirea deliberată și consensuală a salivei, care apar adesea în relațiile apropiate.

Pentru a testa această ipoteză, cercetătorii au efectuat o serie de experimente folosind desene animate asemănătoare cărților de povești și oameni care interacționează cu păpuși. Autorii au constatat că sugarii și copiii se așteptau ca relațiile în care a fost împărțită saliva să fie mai strânse decât alte relații.

Experimentele efectuate pe un eșantion mai mare, mai divers din punct de vedere economic, geografic și rasial de copii mici au descoperit, de asemenea, că împărțirea salivei este un indiciu pentru starea relației. Descoperirile depășesc granițele disciplinare și oferă o perspectivă asupra modului în care copiii mici dau sens structurilor sociale complexe din jurul lor.

sursa: News Medical

Data actualizare: 26-01-2022 | creare: 26-01-2022 | Vizite: 335
Bibliografie
Young children use saliva sharing to understand close relationships, link: https://www.news-medical.net/news/20220121/Young-children-use-saliva-sharing-to-understand-close-relationships.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: