Cum ar putea fi prevenit sindromul de fragilitate la bătrâni?
©
Autor: Airinei Camelia
Un studiu recent publicat în The American Journal of Clinical Nutrition și-a propus să evalueze relația dintre flavonoidele dietetice, subclasele lor și probabilitatea de a dezvolta fragilitate la adulții de vârstă mijlocie și înaintată.
Fragilitatea afectează 10% până la 15% dintre persoanele în vârstă și este legată de diferite modificări fiziologice legate de vârstă. Sa demonstrat că respectarea unui model alimentar sănătos reduce riscul de apariție a fragilității cu 50% până la 70%.
Studiul a fost un studiu de cohortă prospectiv care a implicat 1.701 de adulți care nu au avut fragilitate la momentul inițial și au fost examinați pentru dietă, fragilitate și covariabile asociate la momentul inițial și au fost urmăriți din 2011 până în 2014.
Rezultatele au arătat că, deși aportul total de flavonoide nu a avut o asociere semnificativă cu debutul fragilității, consumul mai mare de flavonoli, în special quercetină, a fost legată de o probabilitate redusă de apariție a fragilității. S-a descoperit că antocianinele au o asociere protectoare împotriva debutului fragilității, în special la participanții sub 60 de ani.
Rezultatele cercetărilor au sugerat că flavonolii și quercetina din dietă pot preveni în mod eficient apariția fragilității.
sursa: News Medical
foto: guentermanaus / Shutterstock
Fragilitatea afectează 10% până la 15% dintre persoanele în vârstă și este legată de diferite modificări fiziologice legate de vârstă. Sa demonstrat că respectarea unui model alimentar sănătos reduce riscul de apariție a fragilității cu 50% până la 70%.
Studiul a fost un studiu de cohortă prospectiv care a implicat 1.701 de adulți care nu au avut fragilitate la momentul inițial și au fost examinați pentru dietă, fragilitate și covariabile asociate la momentul inițial și au fost urmăriți din 2011 până în 2014.
Rezultatele au arătat că, deși aportul total de flavonoide nu a avut o asociere semnificativă cu debutul fragilității, consumul mai mare de flavonoli, în special quercetină, a fost legată de o probabilitate redusă de apariție a fragilității. S-a descoperit că antocianinele au o asociere protectoare împotriva debutului fragilității, în special la participanții sub 60 de ani.
Rezultatele cercetărilor au sugerat că flavonolii și quercetina din dietă pot preveni în mod eficient apariția fragilității.
sursa: News Medical
foto: guentermanaus / Shutterstock
Data actualizare: 18-04-2023 | creare: 18-04-2023 | Vizite: 384
Bibliografie
Higher intake of flavonols linked to lower risk of frailty onset in adults, link: https://www.news-medical.net/news/20230417/Higher-intake-of-flavonols-linked-to-lower-risk-of-frailty-onset-in-adults.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Menținerea unei greutăți sănătoase poate susține sănătatea vasculară a creierului la vârstă înaintată
- Adoptarea a 8 obiceiuri sănătoase îți poate prelungi viața cu peste 20 de ani
- Exercițiile fizice de intensitate redusă scad riscul de sarcopenie la bătrânețe
- Proteina OSER1 reduce stresul oxidativ și prelungește durata de viață la mai multe specii
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni