Cum ar acționa o „pastilă ce reproduce efectele sportului”?

©

Autor:

Cum ar acționa o „pastilă ce reproduce efectele sportului”?
De câțiva ani cercetătorii lucrează la dezvoltarea unei pastile care să reproducă efectele sportului asupra organismului, iar testele de laborator sunt promițătoare. Cu toate acestea, nu se știe dacă FDA va aproba această pastilă, din moment ce incapacitatea de a face sport nu este o boală în adevăratul sens al cuvntului.
Conform cercetătorilor, produsul nu are scopul de a susține un stil de viață sedentar, ci de a veni în sprjinul acelor persoane care din cauza anumitor probleme medicale nu pot fi activi.

Beneficiile sportului sunt de necontestat, dar pentru anumite persoane este dificil sau imposibil să fie activi, inclusiv din cauza anumitor boli, afectarea mobilității sau vârsta.

Cercetătorii au dezvoltat un medicament ce mimează efectele sportului. Compusul chimic poartă numele de GW1516 sau Compusul 516.

Acesta previne ca organismul să ardă glucoză pentru energie, ci produce în schimb arderea grăsimilor. Echipa de cercetare explică faptul că organismul arde glucoza indiferent că este cu scop benefic sau nu, ca menținerea funcționalității creierului în perioadele de consum energetic crescut sau în timpul antrenamentelor.


Sursa: Futurism

Cercetătorii au mai analizat un compus numit Compusul 14 ce are aceleași efecte ca 516. Compusul 14 păcălește organismul prin afectarea funcționalității enzimei ATIC, ce reglează metabolismul. Blocarea enzimei declanșează un lanț de reacții ce fac ca senzorul energetic central celular să interpreteze ca lipsă de glucoză. Astfel, celulele cresc viteza metabolimului și aportul de zahăr.

Atât Compusul 516, cât și Compusul 14 sunt diferite de suplimentele alimentare, care acționează prin reducerea apetitului, reducerea absorbției unor elemente sau „păcălirea” creierului, oferind falsa senzație de sațietate.

Produsul este unul controversat și trebuie analizate în detaliu efectele consumului și efectele adverse, precum și riscul de fi utilizate abuziv, mai ales de sportivi.

Sursa: Futurism

Data actualizare: 13-03-2018 | creare: 13-03-2018 | Vizite: 863
Bibliografie
How Would An “Exercise Pill” Actually Work?, link: https://futurism.com/how-exercise-pill-work/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pastila inteligentă
  • De ce nu e suficient sportul pentru a slăbi?
  • A fost creat un dispozitiv care te ajută să îți reglezi postura și respirația
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum