Copiii sunt transmițători silențioși ai virusului SARS-CoV-2

©

Autor:

Copiii sunt transmițători silențioși ai virusului SARS-CoV-2
Copiii joacă un rol mai important decât se considera până acum în transmiterea comunitară a virusului SARS-CoV-2, conform studiului realizat de cercetătorii afiliați Spitalului General din Massachussetts (MGH) și Spitalului General pentru Copii din Massachussetts (MGHfC). Au fost înrolați 192 de pacienți cu vârste între 0 și 22 de ani, copiii prezentând un nivel semnificat mai ridicat al virusului în căile aeriene decât adulții spitalizați în saloanele de terapie intensivă pentru tratamentul COVID-19.

Riscul transmiterii virusului crește direct proporțional cu încărcătura virală. Deși numărul receptorilor imuni pentru SARS-CoV-2 este mai scăzut în rândul copiilor mici față de cei mari, nu există o corelație cu încărcătura virală, care poate fi chiar ridicată, ceea ce crește contagiozitatea acestora, indiferent de susceptibilitatea de a manifesta COVID-19. Dr. Lael Yonker, autor al studiului și director al Centrului pentru Fibroza Chistică MGH s-a declarat surprinsă de nivelul ridicat al virusului detectat în copiii de toate vârstele, copiii aparent sănătoși prezentând o încărcătură virală semnificativ mai mare decât adulții cu forme severe de COVID-19.

Simptomele COVID-19 nu se corelează cu expunerea și infecția în cazul populației pediatrice. Copiii care au simptome tipice de COVID 19 (febră, rinoree, tuse) prezintă adesea infecții comune copilăriei, precum gripa sau o simplă răceală. Deși copiii prezintă mai rar forme severe ale infecției cu SARS-CoV-2, sunt potențiali transmițători ai bolii, chiar dacă sunt asimptomatici sau au doar manifestări ușoare. Totuși, sindromul inflamator multisistemic, o manifestare severă, cauzată de răspunsul imun față de COVID-19, poate să apară în rândul copiilor la câteva săptămâni de la infecție. Complicațiile includ probleme cardiace severe, șoc, insuficiență cardiacă acută.

Aceste descoperiri sunt relevante pentru deschiderea școlilor, grădinițelor sau altor locații cu densitate crescută de copii și contact apropiat cu cadrele didactice sau alți angajați. Autorii studiului ridică problema adoptării unor măsuri pentru a menține siguranța elevilor, profesorilor și a celorlalți angajați și recomandă ca identificarea potențialilor copiii infectați cu SARS-CoV-2 să nu fie realizată pe baza temperaturii sau prezenței simptomelor tipice. Pași importanți pentru prevenirea transmiterii virusului sunt distanțarea socială, utilizarea măștii, spălarea corectă a mâinilor și îmbinarea învățământului în școală cu cel la distanță.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 31-08-2020 | creare: 31-08-2020 | Vizite: 426
Bibliografie
Researchers show children are silent spreaders of virus that causes COVID-19, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/08/200820102442.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
  •