Vaccinurile s-ar putea să nu fie suficiente pentru a stopa COVID-19
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Vaccinurile s-ar putea să nu fie suficiente pentru a stopa COVID-19](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=39228.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
În perspectiva cercetătorilor, transmiterea fără simptome determină răspândirea virală în tăcere, astfel că nu ne putem baza doar pe vaccinare pentru a controla pandemia.
„Determinarea capacității de transmitere a cazurilor asimptomatice și pre-simptomatice este inerent complexă, însă lacunele de cunoștințe nu ar trebui să împiedice recunoașterea rolului lor în răspândirea SARS-CoV-2”, scriu autorii. Vaccinurile sunt excelente pentru protejarea oamenilor împotriva bolilor, dar nu se cunosc încă suficiente detalii cu privire la cât de bine funcționează pentru a proteja împotriva transmiterii. „Dintr-o perspectivă biologică, ar fi puțin probabil ca un vaccin care protejează bine împotriva bolilor să nu protejeze împotriva infecției. Dar, la fel cum vaccinurile nu oferă protecție de 100% împotriva îmbolnăvirii, de asemenea, nu vor oferi protecție de 100% împotriva transmiterii", declară unul dintre autori, Angela Rasmussen.
În plus, deși vaccinurile vor deveni disponibile pe scară largă în SUA până în vară, acest lucru nu este valabil pentru tot restul lumii, unde pandemia va continua fără întrerupere. „Transmiterea asimptomatică și pre-simptomatică reprezintă o provocare unică pentru eforturile de atenuare a sănătății publice și prevenirea infecțiilor”, spune epidemiologul Saskia Popescu. Conform concluziilor celor doi cercetători, până când nu va exista o implementare pe scară largă a unor măsuri de supraveghere robuste și epidemiologice, pandemia COVID-19 nu va putea fi oprită pe deplin.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 23-03-2021 | creare: 23-03-2021 | Vizite: 470
Bibliografie
Vaccines alone may not be enough to end pandemic, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/03/210318142500.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Legătura dintre COVID-19 sever și diabet
- Va fi necesar ca vaccinurile anti-COVID 19 să fie adaptate frecvent ?
- Cele mai promițătoare strategii de luptă împotriva noului coronavirus (revizuire de studii)
- Cât de protejați suntem de noua variantă a virusului SARS-CoV-2? Un studiu sugerează că Omicron poate evita răspunsul imunitar
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni