Cercetătorii au identificat un potențial tratament pentru COVID-19
Cercetătorii de la Facultatea de Medicină Veterinară din Kansas, Statele Unite, au publicat un studiu în care se prezintă un tratament ce ar putea fi eficient pentru COVID-19.
Pentru replicarea virusului SARS-CoV-2 sunt necesare două proteaze: 3C-like protease și papain-like protease. Blocarea acestor proteaze duce la imposibilitatea de replicare a virusurilor. În acest studiu cercetătorii au realizat un inhibitor al proteazei 3C-like și au analizat rezultatele acestuia.
S-a constatat că inhibând proteaza 3C-like se obține o inhibare a replicării coronavirusului in vitro, cât și o ameliorare a supraviețuirii la șoarecii de experiență infectați cu MERS-CoV. Șoarecii de experiență infectați cu MERS-CoV sufereau o afectare severă a plămânilor și prezentau și scădere ponderală. Administrarea inhibitorilor de protează 3C-like la șoarecii infectați a condus la scăderea încărcăturii virale la nivel pulmonar și a inflamației. De asemenea, rata de supraviețuire a crescut la animalele de experiență din studiu ce au fost tratate cu acești inhibitori. Totuși eficiența medicamentului este influențată de factori precum farmacocinetica, biodisponibilitatea medicamentului, stabilitatea și rapiditatea metabolizării acestuia, iar din acest motiv sunt necesare cercetări suplimentare pentru a stabili care formă a medicamentului este eficientă pentru tratarea infecției cu SARS-CoV-2 și MERS-CoV la oameni.
Cercetătorii afirmă că acesta este un pas important pentru întreaga comunitate științifică în lupta pentru a găsi un tratament împotriva SARS-CoV-2, iar fără eforturile anterioare ale unor cercetători în domeniul terapiei împotriva coronavirusurilor nu ar fi fost posibil acest demers.
sursa: Science Daily
2. Athri D. Rathnayake, Jian Zheng, Yunjeong Kim, Krishani Dinali Perera, Samantha Mackin, David K Meyerholz, Maithri M. Kashipathy, Kevin P. Battaile, Scott Lovell, Stanley Perlman, William C. Groutas, Kyeong-Ok Chang. 3C-like protease inhibitors block coronavirus replication in vitro and improve survival in MERS-CoV-infected mice. Science Translational Medicine, August 3, 2020; DOI: 10.1126/scitranslmed.abc5332
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Sunt vaccinurile actuale împotriva COVID-19 eficiente împotriva Omicron?
- Mutațiile apărute la virusul SARS-CoV-2 evită anticorpii neutralizanți și ar putea oferi rezistență virusului la vaccin
- Efectele formelor severe de COVID-19 asupra funcției neurologice
- Caracterizarea efectelor pe termen lung asupra creierului după recuperarea de COVID-19 formă ușoară
- Perioada „critica” covid ??
- Intrebare Covid - ma tratez singur, acasa
- Covid-19 după TBC
- Printre simptomele covid 19 se numără și o durere de nas?
- Ajutați-mă! Se da antibiotic la Covid? Va mai putea respira singura?
- Ajutor urgent! covid19 poate ataca inima, creierul la copii de 19-20 de ani?
- Alergie la paracetamol si aspirina