Copiii au o mai bună capacitate decât adulții de a reține informații noi

©

Autor:

Copiii au o mai bună capacitate decât adulții de a reține informații noi
Sentimentul potrivit căruia copiii sunt „mai deștepți” decât adulții, sau cel puțin capabili să rețină noi informații și abilități mai repede, este unul corect. Un nou studiu, publicat în Current Biology, arată că adulții și copiii prezintă o serie de diferențe la nivelul mesagerului cerebral GABA, care influențează capacitatea de a reține lucruri noi, stabilizând informațiile colectate.
În cadrul studiului, oamenii de știință au analizat nivelul activității mesagerului cerebral GABA înainte, în timpul și după un exercițiu de învățare vizuală. În plus, au efectuat comparații între rezultatele observate la adulți și cele la copii.

Descoperirile arată că adulții prezintă o un nivel constant activității GABA în timpul antrenamentului vizual. Prin comparație, copiii au prezentat o creștere a activității GABA în cortexul vizual, care a persistat câteva minute după terminarea antrenamentului. Modificările activității acestui mesager cerebral semnalează faptul că răspunsul copiilor la antrenament este mai eficient, ceea ce le permite acestora să rețină mai ușor noile informații.

„Experimentele comportamentale efectuate ulterior ne-au ajutat să descoperim că adulții au o capacitate mai redusă de stabilizare a noilor informații, comparativ cu copiii. Acest lucru explică motivele pentru care copiii depășesc în general adulții în abilitățile lor de învățare”, a declarau unul dintre autori, Sebastian Frank, profesor la Universitatea din Regensburg, Germania.

Descoperirile din studiul actual ar putea modifica concepția neurologilor despre maturitatea creierului la copii. „Rezultatele sugerează o procesare inhibitorie GABAergică foarte eficientă la copii, în ciuda eșecurilor inhibitorii care au fost observate în alte domenii, cum ar fi controlul cognitiv sau atenția”, declară același autor.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 09-12-2022 | creare: 09-12-2022 | Vizite: 467
Bibliografie
Children learn more quickly than adults, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/11/221115113922.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fotografiile ne pot afecta memoria
  • Grupa de sânge ar putea influența pierderea memoriei
  • Curiozitatea influențează creierul să învețe și să memoreze mai bine
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum