Consumul de fast-food asociat cu rezultate școlare slabe la copii
Autor: Redacția ROmedic
Impactul nociv al fast-food-ului nu se oprește însă aici, arată un studiu desfășurat în cadrul Universității de Stat din Ohio (SUA). Se pare că și performanța școlară a acestor copii are de suferit, iar corelația dintre cele două este pozitivă - cu cât copiii mănâncă mai frecvent alimente de tip fast-food, cu atât rezultatele lor la școală sunt mai slabe.
Obiceiurile alimentare a 11 740 de copii de clasa a V-a au fost analizate în cadrul acestui studiu longitudinal, publicat în jurnalul științific Clinical Pediatrics. Copiii au răspuns la un chestionar, care a arătat că:
- 71% dintre copii consumaseră fast-food în săptămâna anterioară completării
- 10% au declarat că mănâncă zilnic astfel de produse
- 10% au declarat că mănâncă de 4-6 ori pe săptămână fast-food.
Ulterior copiii au rezolvat teste de citire, matematică și științe care vizau cunoștințe specifice vârstei, în prima fază în clasa a V-a, apoi în clasa a VIII-a.
Raportând datele privind consumul de fast-food la rezultatele la test, s-a observat că cei cu un consum de minimum 4 ori pe săptămână a acestor alimente nesănătoase au obținut scoruri cu 20% mai mici decât cei care nu mâncau atât de frecvent fast-food. Cei care consumau între 1-3 ori pe săptămână au obținut rezultate mai slabe doar la matematică (în clasa a VIII-a).
Deși nu s-a găsit încă o explicație de ce consumul de fast-food ar avea un impact și asupra rezultatelor obținute la teste în clasa a VIII-a, cercetătorii consideră că un argument ar fi lipsa de nutrienți din aceste alimente (fierul, de exemplu), necesare bunei funcționări cognitive.
Sursa: Medical News Today
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni