Consumul de ciuperci ar putea scădea tensiunea arterială
©
Autor: Airinei Camelia
Un studiu recent publicat în Phytotherapy Research examinează potenÈ›ialul ciupercilor comestibile È™i al constituenÈ›ilor lor bioactivi în gestionarea hipertensiunii. Ciupercile comestibile sunt cunoscute a fi bogate în diferiÈ›i compuÈ™i bioactivi nutriÈ›ionali, inclusiv fibre, aminoacizi, steroli, proteine, vitamine È™i minerale. Sunt considerate alimente funcÈ›ionale È™i fac parte din diete precum dieta mediteraneană È™i Abordările dietetice pentru stoparea hipertensiunii (DASH).
Hipertensiunea arterială este o afecÈ›iune cronică È™i un factor de risc semnificativ pentru boli de inimă. Studiul subliniază necesitatea de a înÈ›elege mecanismele prin care constituenÈ›ii bioactivi ai ciupercilor afectează sistemul cardiovascular È™i cel imunitar.
Ciupercile s-au dovedit promițătoare ca intervenÈ›ie alimentară pentru hipertensiunea arterială. Acestea conÈ›in compuÈ™i bioactivi, cum ar fi polifenoli, terpene, ergosteroli, terpenoide, proteine ​​și polizaharide, care s-au dovedit a reduce hipertensiunea arterială. În plus, ciupercile sunt bogate în vitamine (cobalamină, riboflavină, tiamină, vitamina D È™i acid ascorbic) È™i minerale (magneziu, sodiu, fier, calciu, mangan, potasiu, fosfor È™i cupru).
Mai multe studii au demonstrat beneficiile încorporării ciupercilor, cum ar fi portobello, maitake, shiitake, reishi, stridii, capacul galben, shimeji, enoki È™i ciupercile conopidă, în diete precum DASH È™i dieta mediteraneană pentru persoanele cu hipertensiune arterială.
Studiul discută mecanismele prin care ciupercile ameliorează hipertensiunea. Ele pot inhiba biosinteza colesterolului prin țintirea enzimei HMG-CoA reductazei, reduc formarea aterosclerozei și promovează vasorelaxarea prin prezența flavanolilor și a enzimelor fibrinolitice, reglează nivelul de calciu prin metaboliții vitaminei D și influențează funcția inimii prin diverși compuși bioactivi precum lovastatina, tocoferolii, chitosan și ergotioneină.
Analiza concluzionează că ciupercile È™i compuÈ™ii lor bioactivi au potenÈ›ialul de a atenua hipertensiunea arterială. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a explora efectele È™i mecanismele lor specifice de acÈ›iune. Se recomandă includerea ciupercilor în dietă ca măsură profilactică, alături de tratamentele antihipertensive standard. În plus, sunt necesare mai multe studii pentru a înÈ›elege rolul polizaharidelor din ciuperci, cum ar fi D-manitol, în modularea biosintezei È™i adsorbÈ›iei colesterolului.
sursa: News Medical
foto: New Africa / Shutterstock.com
Hipertensiunea arterială este o afecÈ›iune cronică È™i un factor de risc semnificativ pentru boli de inimă. Studiul subliniază necesitatea de a înÈ›elege mecanismele prin care constituenÈ›ii bioactivi ai ciupercilor afectează sistemul cardiovascular È™i cel imunitar.
Ciupercile s-au dovedit promițătoare ca intervenÈ›ie alimentară pentru hipertensiunea arterială. Acestea conÈ›in compuÈ™i bioactivi, cum ar fi polifenoli, terpene, ergosteroli, terpenoide, proteine ​​și polizaharide, care s-au dovedit a reduce hipertensiunea arterială. În plus, ciupercile sunt bogate în vitamine (cobalamină, riboflavină, tiamină, vitamina D È™i acid ascorbic) È™i minerale (magneziu, sodiu, fier, calciu, mangan, potasiu, fosfor È™i cupru).
Mai multe studii au demonstrat beneficiile încorporării ciupercilor, cum ar fi portobello, maitake, shiitake, reishi, stridii, capacul galben, shimeji, enoki È™i ciupercile conopidă, în diete precum DASH È™i dieta mediteraneană pentru persoanele cu hipertensiune arterială.
Studiul discută mecanismele prin care ciupercile ameliorează hipertensiunea. Ele pot inhiba biosinteza colesterolului prin țintirea enzimei HMG-CoA reductazei, reduc formarea aterosclerozei și promovează vasorelaxarea prin prezența flavanolilor și a enzimelor fibrinolitice, reglează nivelul de calciu prin metaboliții vitaminei D și influențează funcția inimii prin diverși compuși bioactivi precum lovastatina, tocoferolii, chitosan și ergotioneină.
Analiza concluzionează că ciupercile È™i compuÈ™ii lor bioactivi au potenÈ›ialul de a atenua hipertensiunea arterială. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a explora efectele È™i mecanismele lor specifice de acÈ›iune. Se recomandă includerea ciupercilor în dietă ca măsură profilactică, alături de tratamentele antihipertensive standard. În plus, sunt necesare mai multe studii pentru a înÈ›elege rolul polizaharidelor din ciuperci, cum ar fi D-manitol, în modularea biosintezei È™i adsorbÈ›iei colesterolului.
sursa: News Medical
foto: New Africa / Shutterstock.com
Data actualizare: 12-05-2023 | creare: 12-05-2023 | Vizite: 427
Bibliografie
How eating mushrooms may lower blood pressure levels, link: https://www.news-medical.net/news/20230511/How-eating-mushrooms-may-lower-blood-pressure-levels.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cercetările au descoperit un consum crescut de sodiu la pacienții cu boli de inimă
- Efectele stresului asupra sănătății inimii sunt diferite la femei și bărbați
- Poate fi colesterolul HDL prea mare?
- Scăderea tensiunii arteriale sistolice poate oferi protecție împotriva apariției demenței mai târziu în viață
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni