ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Exercițiile fizice nu sunt benefice, dacă sunt efectuate la locul de muncă

©

Autor:

Exercițiile fizice nu sunt benefice, dacă sunt efectuate la locul de muncă

Paradoxul apariției patologiilor cardiovasculare la persoanele active din punct de vedere fizic constituie subiectul unui studiu recent publicat în jurnalul PLOS One. Concluziile studiului arată că activitatea fizică la locul de muncă crește riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare.


Multiple studii internaționale arată că activitatea fizică în timpul liber reduce semnificativ riscul de boli cardiovasculare (BCV) și de deces. Cu toate acestea, unele studii au evidențiat o creștere a riscului pentru bolile cardiovasculare majore în rândul persoanelor active fizic la locul de muncă, în special în rândul bărbaților. Deși relația este una contradictorie, susceptibilitatea la BCV ar putea avea o explicație. Studiul actual detaliază mecanismele care determină creșterea riscului de afecțiuni cardiace în urma activității fizice la locul de muncă.

 

Utilizând analiza compozițională a datelor, cercetătorii au determinat mecanismul care explică corelația dintre variabilele de risc pentru BCV și activitatea fizică de mare intensitate (HIPA), comportamentul sedentar în timpul muncii și în timpul liber și mersul pe jos. Persoanele incluse în studiu au purtat accelerometre timp de o săptămână în creasta iliacă (partea superioara a osului șoldului) și coapsa dreaptă, pentru măsurarea circumferinței taliei și a colesterolului rău, importanți factori de risc pentru bolile cardiovasculare.

 

Rezultatele studiului au indicat că mersul pe jos sau un comportament mai puțin sedentar au fost asociate cu o tensiune arterială sistolică mai redusă, în timp ce aceleași comportamente la locul de muncă au fost asociate cu o tensiune arterială sistolică mai mare. Datele au arătat, de asemenea, că mersul pe jos și un comportament mai puțin sedentar la locul de muncă au fost corelate cu un nivel de colesterol LDL-C mai mare și o circumferință a taliei mamare.

sursa: News Medical
foto: Explode/Shutterstock


Data actualizare: 03-06-2022 | creare: 03-06-2022 | Vizite: 307
Bibliografie
Association between physical activity paradox and risk variables for cardiovascular disease, link: https://www.news-medical.net/news/20220511/Association-between-physical-activity-paradox-and-risk-variables-for-cardiovascular-disease.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de cereale integrale a fost asociat cu reducerea mortalității (meta-analiză)
  • Untul nu crește riscul cardiovascular (meta-analiză)
  • Meta-analiză: creșterea gradului de activitate fizică reduce riscul pentru 5 boli cronice
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum