Sustenabilitatea intervențiilor asupra stilului de viață cu scopul reducerii tensiunii arteriale

©

Autor:

Sustenabilitatea intervențiilor asupra stilului de viață cu scopul reducerii tensiunii arteriale
Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Monash oferă noi perspective referitoare la metodele de reducere a tensiunii arteriale prin intervenții de schimbare a stilului de viață, în condițiile în care caracteristici precum sustenabilitatea și potențialul de scalare a metodelor au dovezi limitate. Conform oamenilor de știință, participanții la studiu au beneficiat pe parcursul celor 12 luni în care acesta s-a desfășurat la terapii de îmbunătățire a stilului de viață, iar tensiunea arterială li s-a măsurat o dată la patru luni.

Participanții au fost reprezentați în mod exclusiv din persoane de sex feminin ce lucrează în servicii de asistență medicală comunitară, eșantionul de studiu fiind compus din 1352 de femei. La sfârșitul cercetării, specialiștii au descoperit că femeile care au prezentat la începerea studiului niveluri normale ale tensiunii arteriale au înregistrat o reducere globală a acesteia de 2-3 mmHg, iar cele care prezentau hipertensiune arterială de 4-9 mmHg, sugerând astfel faptul că intervențiile de acest fel au efecte benefice atât asupra persoanelor sănătoase, cât și asupra celor hipertensive.

Cu toate acestea, una dintre constatările studiului a fost reprezentată de faptul că, la 5 ani de la începerea studiului, persoanele care au beneficiat de terapii intervenționale asupra stilului de viață au înregistrat creșteri ale tensiunii arteriale sistolice cu 4 mmHg mai mari decât cele din grupul ce a beneficiat de terapii antihipertensive convenționale. Astfel, autorii afirmă că, în ciuda observării unei ameliorări inițiale a hipertensiunii arteriale, beneficiile terapiilor de acest fel nu prezintă efecte benefice pe termen lung. Dimpotrivă, impactul final a fost unul negativ, femeile din grupul de studiu prezentând o hipertensiune mai marcată decât cele din grupul de control.

Data actualizare: 26-06-2023 | creare: 26-06-2023 | Vizite: 373
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Muzica lui Mozart și Strauss pentru tratamentul hipertensiunii
  • Cofeina ar putea interacționa cu tratamentul hipertensiunii arteriale
  • Cât trebuie să fie tensiunea arterială normală?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum