Nivelurile de troponină, un nou punct de referință pentru măsurarea riscului de deces după o intervenție chirurgicală pe inimă

©

Autor:

Nivelurile de troponină, un nou punct de referință pentru măsurarea riscului de deces după o intervenție chirurgicală pe inimă
Un studiu internațional amplu a găsit un nou etalon important pentru măsurarea riscului de deces al pacienților supuși unei intervenții chirurgicale pe inimă. Descoperirile cercetătorilor vor ajuta studiile ulterioare să analizeze momentul optim pentru începerea tratamentelor și procedurilor pentru a îmbunătăți rezultatele pacienților după o astfel de intervenție.
Nivelurile de troponină (un tip de proteină găsit în mușchiul inimii) au fost folosite de ani de zile, printr-un test de sânge, pentru a măsura riscul de deces și complicații grave la pacienții care prezintă simptome de infarct. Cu toate acestea, nivelurile de troponină nu sunt măsurate în mod obișnuit după o intervenție chirurgicală pe inimă. Din cauza datelor limitate cu privire la pacienții supuși grefei de bypass coronarian sau intervenții chirurgicale pe cord deschis, cum ar fi repararea și înlocuirea valvelor, recomandările experților medicali au variat foarte mult (de la 10 ori până la 70 de ori sau mai mult valoarea normală de laborator) cu privire la nivelurile de troponină care definesc atacul de cord și leziunea cardiacă importantă, după o intervenție chirurgicală pe inimă.

Studiul actual, publicat în New England Journal of Medicine, a evaluat aproape 16.000 de pacienți din 12 țări diferite care au suferit o intervenție chirurgicală pe inimă, a măsurat troponina înainte și zilnic în primele zile după operație și a evaluat decesul și incidența complicațiilor vasculare majore după o intervenție chirurgicală pe inimă.

Cercetătorii au descoperit că nivelurile de troponină asociate cu un risc crescut de deces în decurs de 30 de zile au fost substanțial mai mari (de 200 până la 500 de ori valoarea normală) decât nivelurile de troponină folosite în prezent pentru a defini riscul unui pacient să prezinte una dintre cele mai frecvente complicații, leziunea miocardică, o leziune a mușchiului inimii asociată cu creșterea deceselor. Studiul a constatat că până la 30 de zile după intervenția chirurgicală pe inimă, 2,1% dintre pacienți au murit, iar 2,9% au avut o complicație vasculară majoră, cum ar fi atac de cord sau un accident vascular cerebral.

„Acest studiu este un punct de reper pentru echipele de sănătate care au grijă de pacienți după o intervenție chirurgicală cardiacă. Pentru prima dată, avem un marker care este rapid și de încredere pentru monitorizarea acestor pacienți", a spus unul dintre autori, André Lamy, profesor în departamentul de chirurgie al Universității McMaster.

sursa: News Medical

Data actualizare: 04-03-2022 | creare: 04-03-2022 | Vizite: 386
Bibliografie
Study finds new benchmark for measuring the risk of death from heart surgery, link: https://www.news-medical.net/news/20220302/Study-finds-new-benchmark-for-measuring-the-risk-of-death-from-heart-surgery.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele cu tensiune arterială diferită între brațe prezintă riscuri mai mari de deces prematur
  • Cât sport trebuie să faci pentru a scădea riscul de deces?
  • Consumul de alimente procesate în timpul nopții este asociat cu un risc mai mare de deces pentru persoanele cu diabet zaharat
  •