Consumul de carbohidrați te poate face mai puțin atractiv
©
Autor: Airinei Camelia
Studiu recent publicat în jurnalul PLOS ONE explorează legătura dintre consumul de carbohidrați rafinați și atractivitatea facială, punând accent pe modul în care hiperinsulinemia și hiperglicemia pot influența trăsăturile sexuale secundare și, implicit, percepția atractivității. cercetarea evidențiază cum consumul cronic și imediat de carbohidrați rafinați poate avea un impact asupra aspectului facial, un factor important în interacțiunile sociale.
În cadrul studiului, 104 participanți (52 de bărbați și 52 de femei), toți heterosexuali, cu vârste între 20 și 30 de ani și cu toți cei patru bunici de origine europeană, au completat un chestionar și au furnizat date despre consumul lor de carbohidrați rafinați. Consumul a fost estimat pe baza sarcinii glicemice totale a meselor consumate. participanților li s-a oferit un mic dejun cu indice glicemic scăzut sau ridicat, iar apoi au fost fotografiați pentru a evalua efectele imediate ale consumului asupra atractivității faciale.
Rezultatele studiului indică faptul că atractivitatea facială este influențată atât de consumul cronic, cât și de cel imediat de carbohidrați rafinați. Consumul imediat de alimente cu indice glicemic ridicat a fost asociat cu o scădere a atractivității faciale la ambele sexe, posibil din cauza semnelor de hipoglicemie care afectează fluxul sanguin și pielea. Efectele consumului cronic de carbohidrați au variat în funcție de sex și de masa consumată, indicând o relație complexă între dietă, metabolismul glucozei și percepția atractivității.
Studiu subliniază, de asemenea, că bărbații au o sensibilitate mai scăzută la insulină comparativ cu femeile, ceea ce ar putea face ca masculinitatea/feminitatea facială și hormonii sexuali să fie mai puțin afectați de consumul ridicat de carbohidrați rafinați la femei.
Printre limitările studiului se numără neconsiderarea unor factori precum culoarea pielii, ciclul menstrual și privarea de somn, care ar putea influența rezultatele. dimensiunea mică a eșantionului limitează, de asemenea, generalizarea descoperirilor.
Concluziile cercetării subliniază importanța dietei în determinarea atractivității faciale și necesitatea unor studii viitoare pentru a înțelege mai bine mecanismele prin care dieta influențează trăsăturile sociale, precum atractivitatea. Aceasta adaugă o nouă dimensiune la înțelegerea consecințelor consumului de carbohidrați rafinați, evidențiind impactul potențial asupra aspectelor sociale și personale, dincolo de riscurile medicale bine documentate.
sursa: News Medical
În cadrul studiului, 104 participanți (52 de bărbați și 52 de femei), toți heterosexuali, cu vârste între 20 și 30 de ani și cu toți cei patru bunici de origine europeană, au completat un chestionar și au furnizat date despre consumul lor de carbohidrați rafinați. Consumul a fost estimat pe baza sarcinii glicemice totale a meselor consumate. participanților li s-a oferit un mic dejun cu indice glicemic scăzut sau ridicat, iar apoi au fost fotografiați pentru a evalua efectele imediate ale consumului asupra atractivității faciale.
Rezultatele studiului indică faptul că atractivitatea facială este influențată atât de consumul cronic, cât și de cel imediat de carbohidrați rafinați. Consumul imediat de alimente cu indice glicemic ridicat a fost asociat cu o scădere a atractivității faciale la ambele sexe, posibil din cauza semnelor de hipoglicemie care afectează fluxul sanguin și pielea. Efectele consumului cronic de carbohidrați au variat în funcție de sex și de masa consumată, indicând o relație complexă între dietă, metabolismul glucozei și percepția atractivității.
Studiu subliniază, de asemenea, că bărbații au o sensibilitate mai scăzută la insulină comparativ cu femeile, ceea ce ar putea face ca masculinitatea/feminitatea facială și hormonii sexuali să fie mai puțin afectați de consumul ridicat de carbohidrați rafinați la femei.
Printre limitările studiului se numără neconsiderarea unor factori precum culoarea pielii, ciclul menstrual și privarea de somn, care ar putea influența rezultatele. dimensiunea mică a eșantionului limitează, de asemenea, generalizarea descoperirilor.
Concluziile cercetării subliniază importanța dietei în determinarea atractivității faciale și necesitatea unor studii viitoare pentru a înțelege mai bine mecanismele prin care dieta influențează trăsăturile sociale, precum atractivitatea. Aceasta adaugă o nouă dimensiune la înțelegerea consecințelor consumului de carbohidrați rafinați, evidențiind impactul potențial asupra aspectelor sociale și personale, dincolo de riscurile medicale bine documentate.
sursa: News Medical
Data actualizare: 13-03-2024 | creare: 13-03-2024 | Vizite: 260
Bibliografie
Does eating carbohydrates impact facial attractiveness?, link: https://www.news-medical.net/news/20240312/Does-eating-carbohydrates-impact-facial-attractiveness.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Cum trebuie consumata cantitatea de carbohidrati-zi?
- Asimilare substanţe nutritive
- Tabel valori carbohidrati
- Viata fara carbohidrati simpli?e posibila ?