Consumul de cafea este influențat genetic

©

Autor:

Consumul de cafea este influențat genetic

Dacă studii anterioare au sugerat că obiceiurile privind consumul de cafea sunt influențate genetic, o echipă de cercetători olandezi a identificat o nouă genă implicată în limitarea aportului de cafea.

Conform acestora, persoanele care prezintă variații ale genei PDSS2 au tendința de a bea mai puțină cafea. Această genă reduce capacitatea celulelor de a metaboliza cafeaua, ceea ce duce la o durată mai mare de menținere a  cofeinei în organism și totodată o mai mică nevoie de cafea pentru obținerea efectelor ei la persoanele cu această modificare genetică.


Cercetătorii au analizat informațiile genetice a 370 de persoane dintr-un sat din sudul Italiei și 843 de persoane din șase sate din nord-estul Italiei, fiecare participant fiind solicitat să răspundă la un chestionar privind numărul de cești de cafea consumate zilnic. S-a observat că persoanele care prezentau variații ale genei PDSS2 aveau tendința de a consuma mai puțină cafea (în medie cu o ceașcă mai puțin) decât cele fără această variație.


Studiul a fost replicat și pe populația olandeză (1731 de persoane), cu rezultate similare. Însă impactul variației genetice a fost mai mic, o explicație putând fi stilul diferit de a consuma cafea în cele două țări (cești mici de espresso în Italia, căni mai mari de cafea în Olanda).


Rezultatele sunt în acord cu studiile anterioare, iar autorii consideră că sunt necesare noi cercetări pentru a investiga legătura biologică dintre gena PDSS2 și consumul de cafea.


Sursa: Medical Xpress


Data actualizare: 26-08-2016 | creare: 26-08-2016 | Vizite: 1843
Bibliografie
Coffee drinking habits can be written in our DNA, study finds, link: https://medicalxpress.com/news/2016-08-coffee-habits-written-dna.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cafeaua decofeinizată ar putea ajuta la sănătatea ficatului
  • Consumul de cafea asociat cu un risc mai mic de disfuncții erectile
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum