Consumul crescut de zahăr asociat cu riscul de Alzheimer

Consumul crescut de zahăr asociat cu riscul de Alzheimer

©

Autor:

Consumul crescut de zahăr asociat cu riscul de Alzheimer
Cercetări recente prezintă un alt motiv pentru care excesul de zahăr are efecte nocive asupra sănătății. Oamenii de È™tiință au descoperit o legătură  între nivelul zahărului din sânge È™i o enzimă ce poate fi punct critic în evoluÈ›ia bolii Alzheimer.

În cadrul Universității din Bath È™i King's College London au fost studiate probe biologice de la persoane cu boala Alzheimer È™i de la persoane fără această afecÈ›iune. Pe baza cercetărilor anterioare privind legătura dintre zahăr È™i afectarea celulară, oamenii de È™tiință au dezvoltat o metodă de a eticheta proteinele afectate de zahăr cu un marker fluorescent.

Prin urmărirea È™i analiza acestor markeri, cercetătorii au observat că în stadiile incipiente ale bolii Alzheimer, excesul de zahăr din sânge afectează o enzimă numită factor inhibitor al migrării macrofagelor (MIF), printr-un proces numit glicare.

Când MIF funcÈ›ionează corespunzător în creier, conferă protecÈ›ie împotriva dezvoltării proteinelor anormale ce se strâng în grupuri È™i duc la apariÈ›ia plăcilor ce sunt o marcă pentru boala Alzheimer. Când acest factor este însă afectat, nu mai poate juca acest rol vital de prevenire a dezvoltării plăcilor.

Enzimele MIF normale sunt parte a răspunsului imun la dezvoltarea proteinelor anormale din creier, din cauza faptului că zahărul afectează funcÈ›iile MIF È™i inhibă complet alte funcÈ›ii ce pot împreună favoriza apariÈ›ia bolii Alzheimer.

Excesul de zahăr este dăunător, crescând riscul de diabet sau obezitate, iar posibila corelaÈ›ie dintre acesta È™i Alzheimer ar putea fi un motiv în plus pentru controlul consumului de zahăr alimentar.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Nature.

Sursa: Newatlas

Data actualizare: 06-03-2017 | creare: 06-03-2017 | Vizite: 1682
Bibliografie
Excess sugar linked to Alzheimer's in new study, link: http://newatlas.com/sugar-linked-to-alzheimers/48098/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Zahărul brun e mai sănătos decât zahărul alb
  • MIT: Consumul ridicat de dulciuri poate provoca diabet
  • MIT: Zahărul îi face pe copii hiperactivi
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum