Cercetătorii recomandă actualizarea recomandărilor privind gestionarea apneei în somn

©

Autor:

Cercetătorii recomandă actualizarea recomandărilor privind gestionarea apneei în somn
O nouă cercetare de la University of Maryland School of Medicine sugerează că polisomnografia - folosită pentru a diagnostica apneea în somn și pentru a măsura îmbunătățirea după operație - poate fi un predictor nesigur al celor care vor beneficia de adenoamigdalectomie.
În 2012, American Academy of Pediatric (AAP) a recomandat evaluarea copiilor care sforăie în mod regulat, cu ajutorul unui studiu de somn realizat în laborator. De asemenea, a fost recomandată adenoamigdalectomia pe baza rezultatelor testului. Cu toate acestea, noile rezultate publicate în revista Pediatrics, pun în discuție aceste recomandări.

Cercetătorii au descoperit că tratarea apneei de somn nu a fost asociată cu îmbunătățiri ale comportamentului, performanței cognitive, somnolenței sau ale simptomelor tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție.

„Aceasta este o constatare importantă care ar trebui să fie atent analizată de comunitatea medicală pediatrică pentru a determina dacă recomandările privind gestionarea apneei în somn trebuie actualizate”, a declarat E. Albert Reece, unul dintre colaboratori.

AAP recomandă intervenția chirurgicală ca o terapie de primă linie pentru a trata apneea obstructivă în somn. Premisa este că îndepărtarea chirurgicală sau reducerea severității obstrucției către calea aeriană superioară va îmbunătăți somnul și va reduce alte probleme cauzate de tulburare.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 26-09-2019 | creare: 26-09-2019 | Vizite: 635
Bibliografie
Study questions routine sleep studies to evaluate snoring in children. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190918131455.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul crescut de grăsimi poate influența negativ calitatea somnului
  • Stimulatorul lingual care ajută persoanele cu apnee nocturnă să respire normal
  • Studiu: apneea în somn ar putea cauza pierderi de memorie
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum