Cercetătorii investighează legăturile dintre recunoașterea facială și boala Alzheimer

Cercetătorii investighează legăturile dintre recunoașterea facială și boala Alzheimer

©

Autor:

Cercetătorii investighează legăturile dintre recunoașterea facială și boala Alzheimer
Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Tehnologică Kaunas arată că afecÈ›iunile neurologice precum boala Alzheimer pot fi examinate prin intermediul muÈ™chilor faciali È™i a miÈ™cărilor oculare, întrucât aceste tulburări afectează memoria, funcÈ›iile cognitive È™i sistemul nervos deopotrivă. Studiul a fost realizat prin intermediul datelor furnizate de encefalograme, care au fost realizate asupra unor participanÈ›i ce au fost împărÈ›iÈ›i în două categorii, anume sănătoÈ™i È™i afectaÈ›i de boala Alzheimer.
În cadrul studiului, oamenii de È™tiință au arătat participanÈ›ilor imagini cu feÈ›e umane timp de o oră, acestea fiind selectate aleatoriu prin amestecarea unor poze cu persoane cunoscute È™i cu persoane necunoscute, astfel încât aceÈ™tia să poată determina care dintre ele sunt personalități. De asemenea, participanÈ›ii au fost rugaÈ›i să apese câte un buton care să determine dacă imaginea pe care cercetătorii le-o arătau era inversată sau corectă. Autorii afirmă că, la vârsta medie de 60 de ani pe care participanÈ›ii au avut-o, a fost de o importanță mare ca aceÈ™tia să determine dacă potenÈ›ialele răspunsuri greÈ™ite erau de natură cognitivă sau vizuală.

Oamenii de È™tiință afirmă că studiile de acest tip sunt esenÈ›iale pentru obÈ›inerea unor noi metode de diagnostic al acestor afecÈ›iuni, deoarece prezenÈ›a unor tulburări cognitive este determinată, de obicei, atunci când este prea târziu pentru a se instala un tratament care să aibă efect benefic de durată. Cu toate acestea, conform echipei, procesul de manifestare a acestor patologii poate fi întrerupt prin diferite metode, astfel încât să fie È›inut sub control chiar È™i ani de zile. Autorii afirmă È™i faptul că, în ciuda faptului că metoda utilizată predominant de ei a fost electroencefalograma, în vederea obÈ›inerii unor rezultate concrete È™i de o calitate superioară este nevoie de date obÈ›inute prin intermediul unor microelectrozi invazivi, ce au capacitatea de măsurare a activității neuronale cu o acurateÈ›e crescută.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 06-06-2022 | creare: 06-06-2022 | Vizite: 361
Bibliografie
Researchers investigate the links between facial recognition and Alzheimer's disease, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/05/220531102702.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copiii cu ADHD nu recunosc feÈ›ele furioase
  • Anxietatea, gelozia È™i indispoziÈ›ia la femei au fost asociate cu creÈ™terea riscului de Alzheimer
  • Sforăitul È™i apneea de somn, asociate cu un declin cognitiv prematur
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum