Cercetătorii au identificat mai multe molecule care opresc reacția de polimerază a SARS-Cov-2
©
Autor: Cristina Mustață
![Cercetătorii au identificat mai multe molecule care opresc reacția de polimerază a SARS-Cov-2](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=38493.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Rezultatele studiului au fost publicat în jurnalul Antiviral Research.
Virusul SARS-Cov-2 se multiplică în organismul infectat cu ajutorul unei proeine numită polimerază. Oprirea reacției de polimerază va face posibilă eradicarea virusului de către sistemul imun al gazdei.
În experimente anterioare, echipa a descoperit că trifosfatul activ din medicamentul sofosbuvir pentru hepatita C este capabil să întrerupă polimeraza virusului care produce SARS. Apoi, au descoperit că sofosbuvir și alte molecule analoge pot întrerupe polimeraza virusului SARS-Cov-2, cu diferite grade de eficiență.
În urma acestor rezultate, cercetătorii au selectat 11 molecule analoge cu potențial de inhibare a polimerazei virusurilor SARS-CoV și SARS-CoV-2. Dintre acestea, șase au stopat imediat reacția de polimerază, două au oprit-o cu întârziere, iar trei nu au avut niciun efect. Cinci dintre moleculele studiate sunt deja aprobate de FDA pentru tratamentul unor infecții virale ca HIV, citomegalovirus și hepatita B.
Autorii speră ca trăsăturile structurale și chimice ale moleculelor identificate să poată fi folosite pentru a crea și sintetiza noi compuși care pot fi utilizați în tratamentul COVID-19.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 10-07-2020 | creare: 10-07-2020 | Vizite: 552
Bibliografie
Researchers identify multiple molecules that shut down SARS-Cov-2 polymerase reaction, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/06/200630125124.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cercetătorii au identificat un biomarker eficient pentru monitorizarea progresiei COVID-19
- Copiii produc anticorpi diferiți ca răspuns la infecția cu SARS-CoV-2
- Aproximativ 20% din bolnavii cu COVID-19 au simptome gastrointestinale
- Care este motivul pentru care SARS-CoV-2 este mai transmisibil decât alte tulpini de coronavirus?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Imunitate coronavirus - am scleroza multipla de 34 ani
- Covid-19 după TBC
- Printre simptomele covid 19 se numără și o durere de nas?
- Modularea imunitatii in infectia covid 19
- Tuse cronica post COVID19
- Vitiligo si coronavirusul
- Ajutor urgent! covid19 poate ataca inima, creierul la copii de 19-20 de ani?
- Centrul de informare ROmedic despre Coronavirus