Cum pot fi prevenite traumele psihologice ale pacienților tratați de COVID-19 la terapie intensivă?

©

Autor:

Cum pot fi prevenite traumele psihologice ale pacienților tratați de COVID-19 la terapie intensivă?
O nouă lucrare publicată online în Analele Societății Toracice Americane examinează strategiile de ventilație și medicamentele care pot ajuta la evitarea traumelor psihologice pentru supraviețuitorii de COVID-19 tratați pentru sindromul de detresă respiratorie acută (ARDS) cu ventilație mecanică.
Lucrarea actuală reprezintă o examinare complexă a literaturii medicale şi a rapoartelor recente ale pacienților cu infecții severe cu noul coronavirus care au fost tratați în unitățile de terapie intensivă. Totodată, cercetătorii au evaluat practicile existente care pot provoca traumatisme psihologice pentru pacienții care se confruntă cu senzația de respirație severă ca urmare a tratamentului cu ventilație mecanică. În urma analizei rapoartelor pacienților cu COVID-19 din Seattle, Massachusetts și din Centrul Medical Beth Israel Deaconess, s-a constatat că un procent de 88-91% dintre pacienți au avut respirație scurtă înainte de intubație și ventilație mecanică. Cercetările au arătat că printre supraviețuitorii, experiența lipsei de aer este adesea asociată cu tulburarea de stres posttraumatică.

Autorul principal al studiului, Dr. Schwartzstein, atrage atenția asupra unei tendințe eronate a medicilor de a trata pacienții cu medicamente de blocare neuromusculară, care servesc ca relaxante musculare, pentru a minimiza leziunile pulmonare. Cu toate acestea, studiile arată că paralizia temporară obținută cu ajutorul medicamentelor poate agrava situația și împiedică pacientul să comunice sau să-și demonstreze disconfortul. „A existat o tendință de echivalare a sedării cu un efect anti-dispnee, iar tendința generală a cadrelor medicale fost să folosească sedarea în principal, deoarece pacienții sunt adesea anxioși și agitați atunci când sunt tratați cu ventilație mecanică”, a spus dr. Schwartzstein.

„Știm acum că multe sedative nu scutesc dispneea și îndemnăm medicii să folosească opiacee pentru dispnee și sedative, când este nevoie, pentru anxietate și agitație. Opiaceele sunt cel mai de încredere agent pentru ameliorarea simptomatică a dispneei acute - par să acționeze atât prin depresia antrenării ventilatoare, cât și pe căile perceptive ascendente, așa cum se întâmplă cu durerea.”, a declarat acelaşi cercetător.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 30-06-2020 | creare: 30-06-2020 | Vizite: 552
Bibliografie
Reducing severe breathlessness and psychological trauma in COVID-19 ARDS survivors, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/06/200605003038.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum