Rapoartele privind prevalența problemelor de gust la pacienții cu COVID-19 sunt autentice, concluzionează cercetătorii

©

Autor:

Rapoartele privind prevalența problemelor de gust la pacienții cu COVID-19 sunt autentice, concluzionează cercetătorii
Rapoartele privind pierderea gustului, un simptom al noului COVID-19, au fost în creștere în ultimii doi ani. Pe fondul acestei creșteri, oamenii de știință au devenit sceptici în ceea ce privește dacă rapoartele despre pierderea gustului sunt autentice. Îndoielile lor provin din cunoașterea faptului că pierderea gustului era rară înainte de COVID-19 și poate fi adesea confundată cu pierderea mirosului, deoarece simțul gustului și mirosului sunt strâns legate. O lucrare recent publicată arată că rapoartele privind pierderea gustului sunt de fapt autentice și se disting de pierderea mirosului.
Lucrarea de cercetare, publicată în Chemical Senses, examinează prevalența pierderii gustului la pacienții cu COVID-19 și dacă modul în care a fost măsurat simptomul ar putea afecta estimarea prevalenței. Echipa de cercetare a revizuit datele din 241 de studii care au evaluat pierderea gustului la pacienții cu COVID-19. În mod colectiv, studiile selectate au inclus peste 138.000 de pacienți. Dintre acești pacienți, aproape 33.000 au raportat o formă de pierdere a gustului. În cele din urmă, estimarea generală a prevalenței pierderii gustului a fost de 37%.

În plus, echipa a descoperit de asemenea, faptul că vârsta și sexul au influențat prevalența pierderii gustului. Persoanele de vârstă mijlocie (36 până la 50 de ani) au cea mai mare prevalență a pierderii gustului dintre toate grupele de vârstă. De asemenea, pacienții de sex feminin au avut o mare susceptibilitate de a-și pierde simțul mirosului, decât omologii lor de sex masculin.

„Pierderea gustului și a mirosului au fost subliniate în contextul COVID-19, dar doar 18 din 241 de studii au inclus o măsurare obiectivă a acestui simț. Există cu siguranță un decalaj între modul în care sunt tratate aceste simptome și cât de critice sunt pentru sănătatea publică", a declarat co-autorul Vicente Ramirez, om de știință la Monell și un doctorand la Universitatea din California.

Echipa de cercetare subliniază necesitatea evaluării în practica clinică standard a simțului gustului, de exemplu la un control fizic anual. Pe lângă faptul că este primul pas pentru a ajuta oamenii să facă față pierderii gustului, stabilirea unor astfel de proceduri de bază i-ar ajuta pe medici să identifice pacienții cu o disfuncție de gust, fie din cauza COVID-19 de lungă durată, a înaintării în vârstă sau a anumitor medicamente, precum cele folosite în chimioterapie.

sursa: News Medical
foto: The Taste Loss Meta-Analysis Team, Monell Center

Data actualizare: 18-02-2022 | creare: 18-02-2022 | Vizite: 366
Bibliografie
Research team examines the prevalence of taste loss in COVID-19 patients, link: https://www.news-medical.net/news/20220215/Research-team-examines-the-prevalence-of-taste-loss-in-COVID-19-patients.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • COVID-19 poate determina și afectare renală
  • Manifestări gastrointestinale în infecția COVID-19 (transmiterea virusului pe cale fecal-orală)
  • Fără simptome și testat COVID pozitiv - mai am motive de îngrijorare?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum