Rapoartele privind prevalența problemelor de gust la pacienții cu COVID-19 sunt autentice, concluzionează cercetătorii
©
Autor: Domșa Dariana
![Rapoartele privind prevalența problemelor de gust la pacienții cu COVID-19 sunt autentice, concluzionează cercetătorii](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=41213.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Lucrarea de cercetare, publicată în Chemical Senses, examinează prevalența pierderii gustului la pacienții cu COVID-19 și dacă modul în care a fost măsurat simptomul ar putea afecta estimarea prevalenței. Echipa de cercetare a revizuit datele din 241 de studii care au evaluat pierderea gustului la pacienții cu COVID-19. În mod colectiv, studiile selectate au inclus peste 138.000 de pacienți. Dintre acești pacienți, aproape 33.000 au raportat o formă de pierdere a gustului. În cele din urmă, estimarea generală a prevalenței pierderii gustului a fost de 37%.
În plus, echipa a descoperit de asemenea, faptul că vârsta și sexul au influențat prevalența pierderii gustului. Persoanele de vârstă mijlocie (36 până la 50 de ani) au cea mai mare prevalență a pierderii gustului dintre toate grupele de vârstă. De asemenea, pacienții de sex feminin au avut o mare susceptibilitate de a-și pierde simțul mirosului, decât omologii lor de sex masculin.
„Pierderea gustului și a mirosului au fost subliniate în contextul COVID-19, dar doar 18 din 241 de studii au inclus o măsurare obiectivă a acestui simț. Există cu siguranță un decalaj între modul în care sunt tratate aceste simptome și cât de critice sunt pentru sănătatea publică", a declarat co-autorul Vicente Ramirez, om de știință la Monell și un doctorand la Universitatea din California.
Echipa de cercetare subliniază necesitatea evaluării în practica clinică standard a simțului gustului, de exemplu la un control fizic anual. Pe lângă faptul că este primul pas pentru a ajuta oamenii să facă față pierderii gustului, stabilirea unor astfel de proceduri de bază i-ar ajuta pe medici să identifice pacienții cu o disfuncție de gust, fie din cauza COVID-19 de lungă durată, a înaintării în vârstă sau a anumitor medicamente, precum cele folosite în chimioterapie.
sursa: News Medical
foto: The Taste Loss Meta-Analysis Team, Monell Center
Data actualizare: 18-02-2022 | creare: 18-02-2022 | Vizite: 380
Bibliografie
Research team examines the prevalence of taste loss in COVID-19 patients, link: https://www.news-medical.net/news/20220215/Research-team-examines-the-prevalence-of-taste-loss-in-COVID-19-patients.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Caracterizarea efectelor pe termen lung asupra creierului după recuperarea de COVID-19 formă ușoară
- Cercetătorii au descoperit o modalitate de a prezice eficacitatea vaccinurilor antiCOVID-19
- Noi speranțe de anticorpi împotriva COVID-19
- Pacienții cu afecțiuni post-coronavirus sunt expuși unui risc mai mare de evenimente adverse de sănătate și mortalitate pe termen lung
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Testat pozitiv cu covid 19
- Am antecedente post Covid.Sunt înmărmurit.
- Presiune cerebrala post covid, posibil edem cerebral
- Gust si miros dupa 2 luni
- Gust si miros diminuate (covid 19)
- Covid la varstici si coenzima Q10
- Infecție covid 19.