Cercetătorii aduc noi informații despre defectele ciclului ureei și boala ficatului gras
©
Autor: Airinei Camelia
![Cercetătorii aduc noi informații despre defectele ciclului ureei și boala ficatului gras](https://www.romedic.ro/uploadart/ghid/47830.jpg)
Studiul a implicat și colaborarea cu Dr. Yin Cao de la Universitatea Washington din St. Louis, care a analizat metaboliții din sânge ai unei cohorte de 106.600 de pacienți sănătoși din Biobanca Regatului Unit. Rezultatele au arătat că anumiți metaboliți legați de metabolismul azotului și energetic pot prezice riscul bolilor hepatice severe chiar și la persoane sănătoase. Aceste descoperiri sunt susținute și de cercetări pe șoareci, accentuând rolul esențial al ciclului ureei în înțelegerea bolilor hepatice severe.
Într-un studiu din 2022 publicat în Cell Reports Medicine, DeBosch și echipa sa au observat că administrarea unei enzime, arginina deiminază pegilată (ADI-PEG 20), a îmbunătățit semnificativ simptomele bolii ficatului gras și obezității la șoareci, oferind perspective promițătoare pentru terapiile viitoare. Ulterior, cercetările lor au sugerat că țintirea manipulării azotului în ficat, un proces legat de ciclul ureei, ar putea fi o abordare terapeutică eficientă.
DeBosch s-a alăturat Departamentului de Pediatrie de la Indiana University School of Medicine în iulie 2024 pentru a conduce noul program de cercetare în nutriție și metabolism molecular la Centrul de Cercetare Pediatrică Herman B Wells. În această nouă poziție, DeBosch își propune să avanseze înțelegerea determinantilor intestinali ai bolii metabolice și să dezvolte tratamente inovatoare care să îmbunătățească rezultatele pentru pacienții pediatrici.
sursa: News Medical
foto: Organoizi hepatici utilizați pentru a studia metabolismul ficatului uman. Image courtesy of Brian DeBosch.
Data actualizare: 16-08-2024 | creare: 16-08-2024 | Vizite: 191
Bibliografie
IU research sheds light on urea cycle defects and fatty liver disease, link: https://www.news-medical.net/news/20240813/IU-research-sheds-light-on-urea-cycle-defects-and-fatty-liver-disease.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Un studiu explică de ce colestaza duce la probleme cognitive
- Factorii asociați cu variațiile microbiomului intestinal revizuiți într-un nou studiu
- Când se administrează Celecoxib în cancer de colon
- Legăturile metabolice dintre modificările intestinale induse de dietă și steatoza hepatică non-alcoolică
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Probleme cardiace sau altceva?
- Ecografie abdominala.. analize bune in afara de ficat
- Nodul ficat
- Am ficat gras, steatoza hepatica, trigliceride mari, menopauza
- Ficat gras ușor?
- Ficatul gras
- Probleme cu ficatul si bila lenesa
- Leucocite crescute