Microbiota intestinală reglează aportul de alimente, prin sintetizarea unor neurotransmițători

©

Autor:

Microbiota intestinală reglează aportul de alimente, prin sintetizarea unor neurotransmițători
Un studiu recent publicat în revista Trends in Endocrinology and Metabolism, care și-a propus să identifice dacă sațietatea este influențată de microbiomul intestinal, sugerează o importantă asociere între funcționalitatea microbiotei intestinale, sațietate și aportul de energie.
Pentru studiu, cercetătorii au analizat o serie de cercetări anterioare, în general preclinice. Majoritatea cercetărilor incluse în analiză au confirmat asocierea dintre microbiota intestinală și reglarea greutății corporale, consumul alimentar și metabolismul energetic. Cercetătorii au constatat că diferite tipuri de bacterii din microbiota intestinală pot influența reglarea sațietății și a aportului de energie, prin intermediul unor mecanisme complexe.

Cu toate acestea, cercetările în această direcție sunt limitate, deoarece majoritatea studiilor au fost efectuate pe modele animale sau in vitro, iar studiile mecanice umane și in vivo sunt rare. Potrivit autorilor, există insuficiente cercetări care să investigheze compoziția și funcționalitatea microbiotei intestinale în contextul aportului de energie și al sațietății.

În consecință, atrag atenția autorii, este nevoie de cercetări suplimentare, pentru a înțelege mai bine mecanismele prin care microbiomul intestinal reglează sațietatea și consumul de energie la oameni. Studiile viitoare ar trebui să se concentreze pe compoziția microbiotei intestinale și să exploreze cum poate fi aceasta influențată de factori precum dieta și exercițiul fizic.

sursa: News Medical
foto: FOTOKITA / Shutterstock.com

Data actualizare: 10-03-2023 | creare: 10-03-2023 | Vizite: 318
Bibliografie
How gut microbiota control feelings of fullness after eating, link: https://www.news-medical.net/news/20230307/How-gut-microbiota-control-feelings-of-fullness-after-eating.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hormonii din laptele matern influențează pozitiv flora intestinală a sugarului
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • Loțiunea pe bază de bacterii benefice pentru infecțiile pielii
  •