Consumul de migdale îmbunătățește sănătatea intestinală

©

Autor:

Consumul de migdale îmbunătățește sănătatea intestinală
Consumul regulat de migdalele, oleaginoase bogate în proteine, fibre și vitamine, îmbunătățește sănătatea intestinului uman, prin creșterea producției de butirat, potrivit concluziilor unui studiu al cercetătorilor britanici. Butiratul, un acid esențial intestinului, se găsește în mod natural în microbiomul intestinal, însă poate fi obținut și din alimente sau suplimente.
Microbiomul intestinal, format din mii de microorganisme, are o influență semnificativă asupra sănătății umane, inclusiv asupra sistemului digestiv și imunitar. Mecanismele prin care microbiomul intestinal exercită o influență asupra sănătății sunt în prezent investigate, multiple studii sugerând faptul că prin consumul anumitor alimente poate fi influențată semnificativ producția bacteriilor benefice din intestin.

În studiul actual, cercetătorii de la Colegiul King‘s din Londra au analizat efectele migdalelor asupra microbiomului intestinal. Un număr de 87 de adulți sănătoși, care nu consumau în general fibre dietetice, au fost incluși în studiu. Participanții au fost împărțiți în trei grupuri: un grup a inclus în dieta zilnică o gustare constând în 56 g de migdale întregi, al doilea grup a inclus în dieta zilnică o gustare de 56 g migdale măcinate, în timp ce ultimul grup, considerat de control, nu a consumat migdale, ci brioșe.

Analizele au indicat o creștere semnificativă a concentrațiilor de butirat, sursa principală de energie pentru celulele care căptușesc colonul, în rândul consumatorilor de migdale, comparativ cu cei care consumau brioșa. După cum menționează autorii, o funcționare eficientă a butiratului oferă posibilitatea microbilor intestinali benefici să se răspândească.

Cercetătorii nu au observat diferențe semnificative în ceea ce privește timpul de tranzit intestinal (n.r timpul necesar pentru ca alimentele să se deplaseze prin intestin). Cu toate acestea, participanții care au consumat migdalele întregi au avut mai multe mișcări intestinale, în comparație cu celelalte grupuri, ceea ce sugerează că migdalele ar putea aduce beneficii inclusiv persoanelor cu constipație.

sursa: Science Daily
foto: King’s College London News Centre

Data actualizare: 07-11-2022 | creare: 07-11-2022 | Vizite: 476
Bibliografie
Snacking on almonds boosts gut health, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/10/221020130301.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul zilnic de migdale accelerează recuperarea după antrenament
  • Consumul de nuci și migdale poate favoriza pierderea în greutate
  • Consumul de migdale și biscuiți Graham poate avea un impact pozitiv asupra microbiotei intestinale și sănătății gastrointestinale
  •