Oamenii de știință au găsit o metodă pentru a obține ciocolată cu 20% mai puține grăsimi
©
Autor: Mancaș Mălina
Iubitorii de ciocolată s-ar putea bucura de acest aliment cu un conÈ›inut mult mai redus de grăsimi È™i gust mai bun. Oamenii de È™tiință au descoperit o metodă de eliminare a conÈ›inutului de grăsimi în timpul procesului de producÈ›ie.
Procedeul are la bază utilizarea de câmpuri electrice, idee la care s-au gândit specialiÈ™tii în electroreologie, implicând studiul deformării materiei È™i manipulării de către forÈ›ele electrice.
Prin aplicarea unui câmp electric în aceeaÈ™i direcÈ›ie cu cea a curgerii ciocolatei lichide, se poate reduce vâscozitatea în acea direcÈ›ie. Astfel, conÈ›inutul de grăsime poate fi reglat, mai precis redus de la 40-60% la 32-58% cel puÈ›in, menÈ›inându-i È™i proprietățile nutritive.
Ulterior, particulele de cacao devin agregate în lanÈ›uri mici după aplicarea câmpului electric. Descoperirea ar putea duce la obÈ›inerea ciocolatei cu un conÈ›inut mult mai redus de grăsimi, mai sănătoasă È™i mai gustoasă, aroma de cacao fiind mai intensă.
Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences.
Sursa: Science Alert
Procedeul are la bază utilizarea de câmpuri electrice, idee la care s-au gândit specialiÈ™tii în electroreologie, implicând studiul deformării materiei È™i manipulării de către forÈ›ele electrice.
Prin aplicarea unui câmp electric în aceeaÈ™i direcÈ›ie cu cea a curgerii ciocolatei lichide, se poate reduce vâscozitatea în acea direcÈ›ie. Astfel, conÈ›inutul de grăsime poate fi reglat, mai precis redus de la 40-60% la 32-58% cel puÈ›in, menÈ›inându-i È™i proprietățile nutritive.
Ulterior, particulele de cacao devin agregate în lanÈ›uri mici după aplicarea câmpului electric. Descoperirea ar putea duce la obÈ›inerea ciocolatei cu un conÈ›inut mult mai redus de grăsimi, mai sănătoasă È™i mai gustoasă, aroma de cacao fiind mai intensă.
Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences.
Sursa: Science Alert
Data actualizare: 23-06-2016 | creare: 23-06-2016 | Vizite: 1605
Bibliografie
Scientists just cut 20% of the fat out of chocolate using electrical fields, link: https://www.sciencealert.com/how-electrical-fields-can-be-used-to-create-low-fat-chocolate ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Două produse plastice utilizate în aproape orice bucătărie eliberează cantități mari de nanoparticulele în lichide
- Dieta vegană ajută la scăderea în greutate
- Dieta atlantică și efectele asupra sănătății și a mediului
- Consumul de somon, limitat pe coasta Pacificului în perioada preistorică, în ciuda dovezilor existente anterior
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Whipple
- Grasimile
- Grăsimile alimentare: pe care să le alegem?
- Aportul zilnic maxim de grăsimi
- Sfaturi pentru alegerea tipurilor de grasime
- Grăsimile, uleiurile și dulciurile în alimentația copiilor
- Raportul talie-solduri
- Omega 3. Surse si beneficii
- Ciocolata - un aliment sănătos?
- Uleiuri vegetale
- Grăsimi bune versus grăsimi rele
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Strat mare de grasime - sub burta pana la penis
- Ciocolata ingrasa?
- Daca mananc ceva cu grasime, am un gust foarte rau, ma balonez si mi se umfla membrele
- Nevoie de ciocolata?
- Cioco neagra
- Tesut grasime dupa un accident