Oamenii de știință au găsit o metodă pentru a obține ciocolată cu 20% mai puține grăsimi
©
Autor: Mancaș Mălina
Iubitorii de ciocolată s-ar putea bucura de acest aliment cu un conÈ›inut mult mai redus de grăsimi È™i gust mai bun. Oamenii de È™tiință au descoperit o metodă de eliminare a conÈ›inutului de grăsimi în timpul procesului de producÈ›ie.
Procedeul are la bază utilizarea de câmpuri electrice, idee la care s-au gândit specialiÈ™tii în electroreologie, implicând studiul deformării materiei È™i manipulării de către forÈ›ele electrice.
Prin aplicarea unui câmp electric în aceeaÈ™i direcÈ›ie cu cea a curgerii ciocolatei lichide, se poate reduce vâscozitatea în acea direcÈ›ie. Astfel, conÈ›inutul de grăsime poate fi reglat, mai precis redus de la 40-60% la 32-58% cel puÈ›in, menÈ›inându-i È™i proprietățile nutritive.
Ulterior, particulele de cacao devin agregate în lanÈ›uri mici după aplicarea câmpului electric. Descoperirea ar putea duce la obÈ›inerea ciocolatei cu un conÈ›inut mult mai redus de grăsimi, mai sănătoasă È™i mai gustoasă, aroma de cacao fiind mai intensă.
Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences.
Sursa: Science Alert
Procedeul are la bază utilizarea de câmpuri electrice, idee la care s-au gândit specialiÈ™tii în electroreologie, implicând studiul deformării materiei È™i manipulării de către forÈ›ele electrice.
Prin aplicarea unui câmp electric în aceeaÈ™i direcÈ›ie cu cea a curgerii ciocolatei lichide, se poate reduce vâscozitatea în acea direcÈ›ie. Astfel, conÈ›inutul de grăsime poate fi reglat, mai precis redus de la 40-60% la 32-58% cel puÈ›in, menÈ›inându-i È™i proprietățile nutritive.
Ulterior, particulele de cacao devin agregate în lanÈ›uri mici după aplicarea câmpului electric. Descoperirea ar putea duce la obÈ›inerea ciocolatei cu un conÈ›inut mult mai redus de grăsimi, mai sănătoasă È™i mai gustoasă, aroma de cacao fiind mai intensă.
Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences.
Sursa: Science Alert
Data actualizare: 23-06-2016 | creare: 23-06-2016 | Vizite: 1620
Bibliografie
Scientists just cut 20% of the fat out of chocolate using electrical fields, link: https://www.sciencealert.com/how-electrical-fields-can-be-used-to-create-low-fat-chocolate ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Orarele regulate de masă ar putea avea efecte pozitive asupra funcției cognitive
- Merele organice au mai multe bacterii benefice decât cele convenționale
- Strugurii stimulează modificări la nivelul microbiomului intestinal cu implicații pozitive asupra sănătății
- Cât de eficientă este dieta pentru sănătatea planetară? (studiu)
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Whipple
- Grasimile
- Grăsimile alimentare: pe care să le alegem?
- Aportul zilnic maxim de grăsimi
- Sfaturi pentru alegerea tipurilor de grasime
- Grăsimile, uleiurile și dulciurile în alimentația copiilor
- Raportul talie-solduri
- Omega 3. Surse si beneficii
- Ciocolata - un aliment sănătos?
- Uleiuri vegetale
- Grăsimi bune versus grăsimi rele
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Strat mare de grasime - sub burta pana la penis
- Ciocolata ingrasa?
- Nisip la rinichi si consumul de ciocolata, produse proteice
- Daca mananc ceva cu grasime, am un gust foarte rau, ma balonez si mi se umfla membrele
- Nevoie de ciocolata?
- Tesut grasime dupa un accident