Ce superalimente sunt cele mai bune pentru creșterea imunității și a sănătății?

©

Autor:

Ce superalimente sunt cele mai bune pentru creșterea imunității și a sănătății?

Termenul de „super-alimente” desemnează alimente procesate și neprocesate care pot fi benefice pentru sănătatea umană. Acestea conțin de obicei o cantitate excepțională de vitamine, antioxidanți, minerale și alte substanțe ce întăresc activ imunitatea și ajută apărarea organismului să funcționeze corect.

 

 

Ce superalimente sunt cele mai benefice pentru imunitatea voastră?

1. Fructe de pădure

Cele mai cunoscute tipuri de fructe din această categorie sunt căpșunile, zmeura, afinele sau, spre exemplu, murele. Se remarcă prin conținutul ridicat de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți și, de asemenea, pot contribui la reducerea riscului de boli de inimă. Cu toate acestea, au și un efect pozitiv asupra imunității și sistemului uman digestiv.

2. Ceaiul verde

Ceaiul în general are multe efecte asupra sănătății, iar ceaiul verde conține cantități mari de catechină EGCG, care este un antioxidant natural ce ajută la protejarea celulelor. Pe lângă efectul său pozitiv asupra sănătății și imunității, acesta ajută și la stimularea organismului și la simplificarea pierderii în greutate.

3. Ghimbir

Ghimbirul este o legumă rădăcinoasă care contribuie la pierderea în greutate deoarece crește termogeneza și reduce foamea, prin reducerea senzației de greață, ameliorarea durerii și susținerea imunității. Bărbații în special vor aprecia efectul său pozitiv asupra nivelului de testosteron sau asupra producției și motilității spermatozoizilor. Ghimbirul poate fi adăugat în alimente sau poate fi consumat sub formă de ceai sau shot concentrat.

Turmeric Shots

4. Turmeric

Turmericul sau șofranul indian este cel mai adesea folosit ca ingredient pentru gătit. Cu toate acestea, are și unele efecte benefice asupra sănătății umane, deoarece conține substanța curcumină care are puternice efecte antioxidante și antiinflamatorii. Studiile au arătat că poate contribui la sănătatea sistemului cardiovascular.

5. Algele marine

Atât spirulina cât și chlorella sunt alge verzi care excelează prin conținutul lor ridicat de antioxidanți. În corpul uman, acestea previn deteriorarea celulelor și țesuturilor de către radicalii liberi. De asemenea, pot ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii și la optimizarea nivelului de zahăr din sânge.

Alte superalimente care merită cu siguranță încercate includ, spre exemplu, psyllium, maca sau orz verde. Deși nu putem garanta că veți fi 100% sănătoși după ce le consumați, acestea conțin substanțe benefice care ar trebui să fie prezente în alimentația voastră.


Surse:

1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26501271/

2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29087531/
3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20156466/
4. https://link.springer.com/article/10.1007/s00394-015-1027-6
5.https://obgyn.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1046/j.0004-8666.2003.00039.x
6. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19216660/
7. https://www.iasj.net/iasj?func=fulltext&aId=71548
8. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22481014/
9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5745491/
10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5418215/pdf/cdt-07-S1-S21.pdf

Img copyright - GymBeam


Data actualizare: 01-11-2022 | creare: 01-11-2022 | Vizite: 931
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: