Care sunt efectele exercițiilor fizice asupra organismului, atunci când suntem răciți?
Autor: Teodorescu Mihai
În timpul unei răceli, starea generală de sănătate poate fi alterată, simptomele fizice fiind resimțite pentru câteva zile. Din acest motiv, majoritatea oamenilor care se confruntă cu o răceală tind să renunțe la activitățile fizice, până la ameliorarea simptomelor.
Un studiu recent demonstrează însă faptul că exercițiile fizice în timpul unei răceli ar putea aduce îmbunătățiri stării generale de sănătate. Exercițiile în timpul răcelii promovează un flux sanguin sănătos și determină eliberarea de endorfine.
Exercițiile fizice în timpul răcelii sunt indicate cu recomandarea medicului, cu excepția cazului în care pacientul are febră. Exercițiul fizic provoacă o creștere a temperaturii corpului. Atunci când o persoană are febră, temperatura corpului este deja mai mare decât în mod normal. Din acest motiv, exercițiile fizice ar putea face ca temperatura corpului să crească în continuare, ajungând la un nivel periculos.
Persoanele care optează pentru antrenamentele efectuate într-o sală de sport sau într-un alt spațiu comun trebuie să evite să răspândească germenii. Printre măsurile de prevenție ce pot fi luate se numără acoperirea gurii cu brațul în momentul tusei (tuse în plica cotului), purtarea de măști în timpul exercițiilor de grup și ștergerea echipamentelor utilizate cu gel igienizant, șervețele sau dezinfectant.
Medicii recomandă efectuarea unor pauze între exercițiile fizice, cât și renunțarea temporară la acestea, în orice moment persoana răcită resimte că organismul nu mai poate tolera. Abandonarea unor exerciții este recomandată chiar dacă înainte de a răcii exercițiului în cauză nu ar fi fost intolerabil. De asemenea, se recomandă realizarea exercițiilor într-un mediu cu o umiditate optimă, în funcție de capacitatea respiratorie a individului.
sursa: MedicalXpress
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Turmericul ar putea fi soluția pentru recuperarea sportivilor
- Stimularea electrică neuromusculară - o soluție promițătoare pentru creșterea masei musculare și a forței
- De ce e necesar un consult medical înainte de a începe un antrenament?
- Dezvoltarea masei musculare – influențată mai mult de greutăți sau de numărul de repetiții?
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni