Capacitatea de a calcula în gând este asociată unei bune sănătăți emoționale

©

Autor:

Capacitatea de a calcula în gând este asociată unei bune sănătăți emoționale
Operațiile matematice mentale sunt asociate unei bune sănătăți emoționale, conform unui studiu recent publicat în jurnalul Clinical Psychological Science.

O bună sănătate emoțională implică și abilitatea unei persoane de a-și regla emoțiile de teamă sau furie. Atât calculele mentale cât și reglarea emoțiilor sunt exerciții de gimnastică mentală, sau abilitatea de a dezvolta inteligența și gândirea analitică și de a actualiza informațiile din creier, acestea antrenând o zonă specifică din creier.

În cadrul studiului, oamenii de știință au analizat activitatea cerebrală a unui eșantion de 186 participanți cu ajutorul scanărilor neinvazive a activității cerebrale - RMN funcțional, în timp ce aceștia rezolvau probleme matematice în gând. Participanții erau studenți incluși în studiul Duke Neurogentics Study, ce analizează relația dintre gene, creier și sănătatea mintală.

Pe lângă scanările efectuate, participanții au completat și un chestionar și au fost intervievați pentru a li se analiza starea mintală și strategiile de adaptare emoțională.

Rezolvarea problemelor matematice în gând stimulează o regiune a creierului numită cortexul prefrontal dorsolateral, care este asociat cu depresia și anxietatea. O activitate mai mare în această zonă este asociată cu mai puține simptome de anxietate și depresie. Terapia cognitiv comportamentală care îi ajută pe indivizi să reanalizeze situațiile negative, poate favoriza activitatea în cortexul prefrontal dorsolateral.

În cadrul studiului, cu cât activitatea din această zonă a crescut pe durata efectuării calculelor matematice mentale, cu atât persoana în cauză s-a dovedit mai capabilă de a se adapta la situațiile emoționale dificile. Ipoteza are la bază ideea că abilitatea de a efectua calcule matematice complexe în gând poate favoriza și capacitatea de gestionare în diverse moduri a situațiilor emoționale dificile.

Participanții care au prezentat o activitate mai crescută în cortexul prefrontal dorsolateral au prezentat în medie mult mai puține simptome de depresie și anxietate și un risc mai redus de boli mintale.

Cercetătorii menționează că urmează alte studii amănunțite în acest sens pentru identificarea unor noi strategii de a ajuta persoanele să își gestioneze mai mult și mai bine emoțiile, în special persoanele predispuse la depresie și anxietate.

Sursa: News Medical

Data actualizare: 13-10-2016 | creare: 13-10-2016 | Vizite: 1799
Bibliografie
Mental math exercises linked to better emotional health, link: https://www.news-medical.net/news/20161012/Mental-math-exercises-linked-to-better-emotional-health.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Apatia la vârsta a treia ar putea indica micșorarea creierului
  • O parte a creierului rămâne tânără și la vârstă înaintată
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  •