Astmul, febra fânului și eczemele au peste 100 de mutații genetice comune (Studiu)

©

Autor:

Astmul, febra fânului și eczemele au peste 100 de mutații genetice comune (Studiu)

Un grup de cercetători australieni a identificat peste 100 mutații genetice care ar putea explica predispoziția unei persoane de a dezvolta astm, febra fânului (rinită alergică sezonieră) sau eczeme.

Astmul, rinita alergică sezonieră (febra fânului) și eczema (dermatita atopică) coexistă de obicei la același individ, în mare parte din cauza originilor genetice.


Studiul a analizat genomul unui eșantion de peste 360.000 persoane și a identificat 136 mutații genetice comune celor trei tipuri de alergii. Aceste 3 boli alergice afectează diferite regiuni ale corpului: plămânii, nasul și pielea. Toate trei prezintă anumite similarități, având anumiți factori de risc comun.

Ipoteza studiului ar fi aceea că genele influențează riscul pentru aceste boli și modul în care celulele sistemului imunitar acționează. Studiul a vizat și anumite medicamente în curs de dezvoltare, care ar putea fi transformate în posibile tratamente pentru bolile alergice.

Cercetarea curentă indică faptul că o parte dintre aceste medicamente pot avea efecte care să atenueze simptomele alergice. Au fost analizați și mai mulți factori care afectează expresia genică. Fumatul a fost unul dintre factorii predominanți ce influențează riscul genetic de boli alergice.

Identificarea factorilor de risc ajută la înțelegerea coexistenței dintre astm, rinita alergică sezonieră și eczeme și conferă noi indicii cu privire la prevenirea și tratarea lor.

Sursa: New Atlas, Nature


Data actualizare: 29-08-2021 | creare: 09-11-2017 | Vizite: 2403
Bibliografie
(1) Over 100 genetic risk factors for asthma, hay fever and eczema identified, link: https://newatlas.com/genetic-factors-hayfever-asthma-eczema-allergies/51986/
(2) Shared genetic origin of asthma, hay fever and aczema elucidates allergic disease biology, link:
https://www.nature.com/articles/ng.3985
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Laptele matern uman, eficient în tratarea dermatitei atopice la copii
  • Inhalatorul inteligent pentru astmatici
  • Consumul de paracetamol în timpul sarcinii crește riscul copilului de a dezvolta astm
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum