Activitatea fizică poate îmbunătăți performanțele școlare
Autor: Vasiliu Alina
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la University of Jyväskylä a arătat că nivelurile mai mari de activitate fizică au fost asociate pozitiv cu performanțe școlare mai bune. Cu toate acestea, activitatea fizică sporită nu a dus la îmbunătățirea performanței academice.
Inițial, cercetătorii au observat că adolescenții care a fost activi din punct de vedere fizic au obținut note mai mari la școală decât colegii lor mai puțin activi. Cu toate acestea, rezultatele au arătat că, pe parcursul celor doi ani de desfășurare a studiului, adolescenții care au continuat să-și crească nivelul de activitate fizică și-au scăzut performanțele academice.
„Legătura dintre activitatea fizică și performanța academică nu reflectă întotdeauna o relație cauzală. Este posibil ca nivelurile ridicate de activitate fizică și performanța academică să aibă aceleași atribute, cum ar fi motivația ridicată spre rezultate mai bune”, spune Eero Haapala, coordonatorul studiului.
Studiul a investigat asociațiile dintre activitatea fizică și performanță academică la 635 de adolescenți cu vârsta cuprinsă între 11 și 13. Activitatea fizică a fost evaluată folosind un chestionar și notele școlare au fost obținute din registrele școlare. În analize s-au controlat mai mulți factori, cum ar fi educația parentală și statutul pubertar.
Rezultatele noii cercetării susțin concluziile studiilor anterioare care arată că activitatea fizică are efecte pozitive asupra procesului de învățare.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Sporturile organizate îi ajută pe copii să-și dezvolte curajul pentru a depăși provocările de la vârsta adultă
- Cât de eficient este sportul în scăderea inflamației cauzate de obezitate
- Unul din 30 de copii atinge țintă zilnică de activitate fizică
- Adulții în vârstă cu artrită au nevoie doar de 45 de minute de activitate fizică pe săptămână
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni