Activitatea fizică ne poate proteja împotriva bolii Alzheimer (meta-analiză)
Autor: Costin Oana
În condiÈ›iile în care nu există deocamdată un tratament pentru boala Alzheimer, este imperios necesar să se identifice măsuri pentru prevenirea acestei afecÈ›iuni È™i modalități de gestionare a simptomelor pentru cei care se confruntă deja cu boala, consideră autorul principal al unui studiu recent realizat de un panel de experÈ›i reuniÈ›i de University of British Columbia Okanagan.
Cercetătorii au analizat toate studiile existente până în prezent privind impactul activității fizice asupra bolii Alzheimer, un total de mai bine de 150 de studii care au vizat atât îmbunătățirea vieÈ›ii pentru cei bolnavi, cât È™i riscul apariÈ›iei bolii în funcÈ›ie de nivelul activității fizice.
Concluzia generală a panelului a fost că miÈ™carea regulată ajută persoanele cu Alzheimer în îmbunătățirea mobilității, echilibrului È™i realizării activităților zilnice, precum È™i în privinÈ›a funcÈ›ionării cognitive generale. S-a observat totodată că vârstnicii care nu sufereau de Alzheimer È™i erau activi fizic, aveau un risc mai mic de a dezvolta această afecÈ›iune, comparativ cu cei sedentari.
Autorii consideră că rezultatele sunt foarte importante, pentru că arată un consens care este totodată susÈ›inut È™tiinÈ›ific în privinÈ›a efectelor activității fizice asupra bolii Alzheimer. Pe baza acestor date se poate promova mult mai mult necesitatea activității fizice în rândul persoanelor de vârsta a treia.
Sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Oamenii de știință descriu modul în care ayahuasca afectează circuitele fricii într-o analiză cuprinzătoare
- Stimularea cardiacă cu auto-ajustare poate ajuta la reducerea simptomelor bolii Parkinson
- Factorii de risc pentru accelerarea îmbătrânirii creierului (studiu)
- Copiii cu o formă foarte rară și incurabilă de epilepsie ar putea beneficia în curând de un tratament
- Fractura ischio- pubiana dr. - varstinici!
- Pentru boala Alzheimer
- Medicatie gresita dementa?
- Proiect pentru a ajuta oamenii ce suferă de Alzheimer
- Alzheimer
- Neurolog la domiciliu?