Activitatea fizică îi ajută pe adolescenți să învețe mai bine și să aibă o stare psihică mai bună

©

Autor:

Activitatea fizică îi ajută pe adolescenți să învețe mai bine și să aibă o stare psihică mai bună
O cercetare publicată în Jurnalul European de Sănătate Publică examinează relația dintre activitatea fizică și rezultatele academice, concentrându-se pe activitățile școlare și pe cele din timpul liber. Studiul condus de Universitatea din Finlanda de Est dezvăluie că adolescenții care sunt activi în timpul transportului spre școală și se angajează în activități fizice în timpul liber au rezultate mai bune în școala gimnazială în comparație cu colegii lor inactivi.
Studiul, care a inclus peste 34.000 de adolescenți, a constatat că transportul școlar activ este asociat cu șanse mai mari de performanță academică percepută și de competențe academice auto-raportate. Impactul a fost și mai puternic pentru activitățile fizice moderate până la viguroase în timpul liber, cu un efect pozitiv notabil asupra aptitudinilor matematice.

Activitatea fizică în timpul liber a fost, de asemenea, legată de șansele reduse de epuizare școlară, cu doar 30 de minute de activitate săptămânală moderată până la viguroasă ducând la șanse mai mici de epuizare cu 24%. Adolescenții care se angajează în 4 până la 6 ore de activitate fizică în timpul liber pe săptămână au avut șanse cu 46% mai mici de epuizare în comparație cu colegii inactivi. Atât activitatea fizică în timpul liber, cât și transportul școlar activ au fost legate de niveluri mai ridicate de plăcere școlară.

Studiul pune în lumină potențialele beneficii pentru sănătate ale transportului școlar activ, cum ar fi mersul pe jos sau cu bicicleta la școală și subliniază importanța activității fizice în timpul liber în creșterea performanței școlare și a bunăstării generale în rândul adolescenților. În timp ce constatările sugerează o asociere pozitivă între activitatea fizică și rezultatele educaționale, designul transversal al studiului nu stabilește cauzalitatea. Cu toate acestea, cercetarea indică faptul că promovarea activității fizice în timpul liber ar putea beneficia în mod semnificativ de învățare și de bunăstare pentru tineri.

sursa: News Medical
foto: University of Eastern Finland

Data actualizare: 28-07-2023 | creare: 28-07-2023 | Vizite: 356
Bibliografie
Physical activity can improve learning and wellbeing in adolescents, study finds, link: https://www.news-medical.net/news/20230728/Physical-activity-can-improve-learning-and-wellbeing-in-adolescents-study-finds.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • 75% dintre adolescenți nu fac exercițiile zilnice recomandate
  • Sedentarismul este asociat cu hipertrofie cardiacă la adolescenți
  • Tiparele de activitate fizică la adolescenți asociate cu modificări în riscul cardiometabolic
  •