48% dintre adulții tineri au avut probleme de sănătate mentală la jumătatea anului 2021

©

Autor:

48% dintre adulții tineri au avut probleme de sănătate mentală la jumătatea anului 2021
Un nou studiu publicat recent în Journal of Adolescent Health de către cercetătorii de la University of California din San Francisco a analizat efectul pandemiei asupra adulților tineri din Statele Unite ale Americii, rezultatele fiind îngrijorătoare: aproximativ jumătate dintre tineri au prezentat simptome de tulburare emoțională în timpul pandemiei. Mai mult decât atât, peste o treime dintre adulții afectați nu au putut beneficia de ședințe de psihoterapie pentru probleme de sănătate mentală.
Incertitudinea asupra subiectului legat de noul coronavirus, neîncrederea în instituțiile specializate pentru acordarea ajutorului medical în caz de urgență și limitele impuse de autorități în starea de carantină au perturbat rutina zilnică și au determinat emoții puternice multora dintre noi. Pentru a analiza impactul negativ al acestor factori și pentru a putea îmbunătăți gestionarea unor astfel de evenimente mondiale în viitor, echipa de cercetători de la UC San Francisco a colectat informații folosind chestionarul Household Pulse Survey (HPS) implementat de U.S. Census Bureau.

Prin intermediul chestionarului, cercetătorii au putut determina prevalența simptomelor de anxietate și/sau depresie în rândul a 2.809 de adulți. Aceștia au avut vârste cuprinse între 18 și 25 de ani și au oferit informații despre sănătatea lor mentală din luna iunie 2021 până la începutul lunii iulie în același an. De asemenea, chestionarul a inclus și informații legate de ratele de utilizare a serviciilor de sănătate mentală și de măsura în care nevoia pentru ședințele de psihoterapie a fost sau nu îndeplinită.

Rezultatele au arătat faptul că 48% dintre tinerii adulți incluși în studiu au putut identifica simptome de sănătate mentală apărute în perioada respectivă și corelate cu pandemia. Dintre participanții care au răspuns pozitiv pentru simptomele de dezechilibru emoțional, 39% au ales să utilizeze medicamente prescrise sau primite de la alte persoane pentru a-și gestiona trăirile. De asemenea, 36% dintre participanți au raportat nevoi de consiliere incomplet satisfăcute, fie prin numărul limitat de opțiuni terapeutice, fie prin lipsa de pregătire a psihologilor pentru această situație specifică de pandemie. Femeile, adulții hispanicii și adulți care nu aveau asigurare medicală au prezentat cele mai multe nemulțumiri față de sistemul de psihoterapie.

Sally Adams, Ph.D, specialist în Divizia de Medicină pentru Adolescenți și Tineri Adulti a UC San Francisco, a afirmat: „Având în vedere faptul că am aflat că doar aproximativ o treime dintre cei cu simptome au primit îngrijire, ne-am fi așteptat să vedem cum două treimi dintre cei cu simptome raportează nevoi nesatisfăcute legate de psihoterapie. S-ar putea ca persoanele cu simptome, dar care nu au raportat nevoi nesatisfăcute, fie să nu creadă că simptomele lor sunt suficient de grave pentru tratament, fie să se teamă de stigmatizarea necesității de servicii de sănătate mentală.”

Există, totuși, și un aspect pozitiv al studiului: procentul de persoane tinere cu probleme de sănătate mentală în anul 2021 a scăzut față de cel de 63% din primul an de pandemie, atunci când s-au înregistrat foarte multe cazuri de depresie și anxietate marcată.

Pentru a îmbunătăți și mai mult acest număr, studiul de față subliniază importanța distrugerii barierelor aflate în calea îngrijirii psihologice pentru acest grup de persoane, bariere precum preocupările legate de costuri, stigmatizarea și confidențialitatea, alături de capacitatea forței de muncă din acest domeniu.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 20-04-2022 | creare: 20-04-2022 | Vizite: 381
Bibliografie
Study finds 48 percent of young adults struggled with mental health in mid-2021, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220413104206.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cele mai mari 10 probleme care pun în pericol sănătatea adolescenților (Organizația Mondială a Sănătății)
  • Calitatea vieții
  • Gândurile noastre ne influențează direct sănătatea
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum