1 din 5 adolescenți prezintă un somn deficitar din cauza rețelelor de socializare

©

Autor:

1 din 5 adolescenți prezintă un somn deficitar din cauza rețelelor de socializare
1 din 5 adolescenți se trezește de mai multe ori pe durata nopții pentru a-și verifica telefonul și pentru a se loga pe rețelele de socializare, conform unui studiu recent publicat în Journal of Youth Studies.

Această activitate predispune tinerii la un risc de 3 ori mai ridicat de oboseală pe parcursul zilei comparativ cu cei care dorm noaptea neîntrerupt. Acest lucru le-ar putea afecta și nivelul de fericire și starea generală de bine.

La studiu au participat 900 de copii și tineri cu vârste între 12-15 ani, ce au fost solicitați să completeze un chestionar privind durata și calitatea somnului, dacă au obiceiul de a se trezi noaptea pentru a verifica rețelele sociale și orele la care adorm și la care se trezesc. Au fost chestionați și privind anumite motive de fericire și satisfacție din diverse aspecte ale vieții, inclusiv școală, grup de prieteni sau aspectul fizic.

Rezultatele au arătat că 1 din 5 adolescenți se trezește în fiecare noapte pentru a verifica rețelele de socializare, în special fetele. Cei care au acest obicei nu reușesc să se trezească la timp dimineața și sunt în medie de 3 ori  mai obosiți la școală comparativ cu cei care nu se trezesc pe durata nopții pentru a verifica telefonul și care au un program constant de somn.

Cercetările arată că tot mai mulți copii și adolescenți sunt mai obosiți și prezintă o stare generală de bine inferioară, iar un motiv ar fi utilizarea compulsivă a rețelelor de socializare, inclusiv pe timpul nopții, obicei asociat cu privarea de somn sau somnul întrerupt.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 22-08-2021 | creare: 19-01-2017 | Vizite: 1345
Bibliografie
1 in 5 young people lose sleep over social media, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/315295.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O scurtă siestă ne poate îmbunătăți capacitatea de memorare de 5 ori
  • Dieta hiperproteică poate îmbunătăți calitatea somnului la persoanele supraponderale sau obeze
  • Verificarea compulsivă a reţelelor de socializare poate fi asociată cu lipsa somnului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum