Vitaminele și suplimentele sunt o „risipă de bani” pentru majoritatea oamenilor
Un nou studiu al cercetătorilor de la Northwestern Medicine susține că, pentru persoanele care prezintă o stare de sănătate generală bună și nu sunt însărcinate, suplimentele și vitaminele sunt inutile și o risipă de bani, întrucât nu există dovezi clare care să le atribuie proprietăți de prevenire a bolilor cardiovasculare sau a cancerului. Conform oamenilor de știință, pacienții cred că, prin administrarea unor astfel de pastile își pot menține starea de sănătate, în loc să practice obiceiuri ale căror eficiență a fost dovedită de-a lungul timpului prin diverse cercetări, precum adoptarea unei diete echilibrate și efectuarea de exerciții fizice în mod regulat.
Jeffrey Linder, doctor și autor principal al studiului, atrage atenția asupra faptului că lucrarea nu este menită să sugereze oamenilor să nu consume suplimente alimentare sau vitamine, întrucât, asemenea presupusului efect benefic al lor, nici vreo acțiune dăunătoare nu le-a fost asociată. Studiul a fost realizat prin revizuirea sistematică a 84 de studii anterioare axate pe efectele suplimentelor alimentare asupra organismului, cercetătorii ajungând la concluzia că nu există suficiente dovezi cu privire la impactul pozitiv al acestora asupra sănătății aparatului cardiovascular sau asupra ratei de apariție a cancerului la persoanele cu o stare de sănătate bună și care nu sunt însărcinate.
Autorul apreciază că vitaminele în formă de suplimente sunt asociate cu un beneficiu adus sănătății deoarece legumele și fructele, care le conțin în cantități crescute, sunt mai dificil de consumat decât o simplă pastilă.
În schimb, aceștia atenționează în legătură cu suplimentele pe bază de beta-caroten, deoarece acestea prezintă un risc crescut de determinare a dezvoltării cancerului pulmonar. De asemenea, aceleași recomandări sunt atribuite și vitaminei E, întrucât beneficiul în reducerea mortalității, a afecțiunilor cardiovasculare sau a cancerului nu a putut fi determinat.
Linder mai evidențiază o problemă la consumul de suplimente alimentare, anume faptul că pacienților nu li se poate explica riscul pe care și-l asumă atunci când își administrează astfel de pastile deoarece consilierea acestora este greu de făcut în timpul scurt pe care îl au la îndemână doctorii în cadrul unui consult de rutină. În plus, acesta subliniază faptul că timpul pe care aceștia îl pierd explicând problematica suplimentelor ar putea fi utilizat în vederea oferirii unor sugestii cu privire la stilul de viață, din care fac parte schimbarea dietei și renunțatul la fumat.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Dieta mediteraneană cu indice glicemic scăzut îmbunătățește calitatea vieții, însă nu și cea a somnului
- Îmbunătățirea libidoului și a dispoziției sunt efectele unei diete chiar și la persoanele cu greutate normală
- Cum influențează alimentele bogate în zaharuri și grăsimi saturate comportamentul alimentar?
- Femeile cu o greutate mai mică decât cea normală ar putea ajunge mai devreme la menopauză
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni