Violența în copilărie cauzează îmbătrânirea prematură

©

Autor:

Violența în copilărie cauzează îmbătrânirea prematură

Un studiu publicat în Biological Psychiatry a arătat că expunerea la violență în tinerețe - cum ar fi abuzul fizic, emoțional sau sexual - este asociată cu îmbătrânirea prematură, inclusiv o dezvoltare pubertară mai rapidă. În schimb, copiii expuși la forme de adversitate timpurii cum ar fi deprivarea alimentară au arătat semne de dezvoltare pubertară întârziată.
Noile descoperiri prezentate de University of Washington arată că diferite tipuri de adversități au efecte diferite asupra dezvoltării, afectând evoluțiile epigenetice și celulare, precum și dezvoltarea biologică și procesul de îmbătrânire.

„Rezultatele demonstrează că diferite tipuri de adversitate timpurie pot avea consecințe diferite asupra dezvoltării copiilor”, a spus coordonatorul studiului, Katie McLaughlin, de la University of Washington.

La studiu au participat 247 de copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 8-16 ani. În cazul copiilor care au fost expuși la violență timpurie, îmbătrânirea epigenetică accelerată a fost asociată cu simptome accentuate de depresie.

 

Potrivit autorilor, aceasta înseamnă că îmbătrânirea biologică mai rapidă poate contribui la apariția de probleme ulterioare de sănătate.

Sursa: NewsMedical


Data actualizare: 16-11-2018 | creare: 16-11-2018 | Vizite: 788
Bibliografie
Exposure to violence early in life associated with faster biological aging, link: https://www.news-medical.net/news/20181101/Exposure-to-violence-early-in-life-associated-with-faster-biological-aging.aspxl
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Violența nu crește după lansarea unui joc video, arată un studiu
  • Comportamentele violente din copilărie cresc riscul de a comite infracțiuni violente în viața de adult
  • Violența de la TV și efectele sale asupra dezvoltării copiilor: rezultate școlare mai slabe și un risc crescut de tulburări psihiatrice
  •