Violența în copilărie cauzează îmbătrânirea prematură
Autor: Vasiliu Alina
Un studiu publicat în Biological Psychiatry a arătat că expunerea la violență în tinerețe - cum ar fi abuzul fizic, emoțional sau sexual - este asociată cu îmbătrânirea prematură, inclusiv o dezvoltare pubertară mai rapidă. În schimb, copiii expuși la forme de adversitate timpurii cum ar fi deprivarea alimentară au arătat semne de dezvoltare pubertară întârziată.
Noile descoperiri prezentate de University of Washington arată că diferite tipuri de adversități au efecte diferite asupra dezvoltării, afectând evoluțiile epigenetice și celulare, precum și dezvoltarea biologică și procesul de îmbătrânire.
„Rezultatele demonstrează că diferite tipuri de adversitate timpurie pot avea consecințe diferite asupra dezvoltării copiilor”, a spus coordonatorul studiului, Katie McLaughlin, de la University of Washington.
La studiu au participat 247 de copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 8-16 ani. În cazul copiilor care au fost expuși la violență timpurie, îmbătrânirea epigenetică accelerată a fost asociată cu simptome accentuate de depresie.
Potrivit autorilor, aceasta înseamnă că îmbătrânirea biologică mai rapidă poate contribui la apariția de probleme ulterioare de sănătate.
Sursa: NewsMedical
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Somnul de calitate, mișcarea, fructele și legumele, principalii piloni ai sănătății mintale
- Spălarea mâinilor călătorilor ar putea reduce răspândirea a numeroase boli infecțioase
- Un obicei comun din bucătărie crește riscul de îmbolnăvire prin intoxicație alimentară
- Este paracetamolul un remediu pentru durere eficient și sigur?
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni