Un nou dispozitiv poate îmbunătăți performanța atletică

©

Autor:

Un nou dispozitiv poate îmbunătăți performanța atletică
Cercetătorii de la North Carolina State University au dezvoltat un dispozitiv de dimensiunea unui ceas de mână care poate ajuta la îmbunătățirea performanței atletice și la identificarea potențialelor probleme de sănătate.
Dispozitivul poate fi folosit pentru probleme care variază de la detectarea deshidratării până la urmărirea recuperării atletice, cu aplicații de la antrenamente militare până la sporturi competitive.

Metaboliții sunt markeri care pot fi monitorizați pentru a evalua metabolismul unui individ. Deci, dacă nivelul metaboliților se află în afara parametrilor normali, aceste informații ar putea fi folosite pentru a ajuta la îmbunătățirea performanței fizice.

„Pentru acest studiu am testat transpirația de la participanții umani și am monitorizat glucoza, lactatul, pH-ul și temperatura”, a declarat Daniele.

O bandă înlocuibilă din spatele dispozitivului este încorporată cu senzori chimici, având rolul de a analiza nivelul transpirației utilizatorului. Datele de la senzorii din bandă sunt interpretate de hardware-ul din interiorul dispozitivului, care apoi înregistrează rezultatele și le transmite către smartphone-ul sau smartwatch-ul utilizatorului.

„Dispozitivul are dimensiunea unui ceas, dar conține echipamente analitice echivalente cu patru dintre dispozitivele electrochimice voluminoase utilizate în prezent pentru a măsura nivelurile de metabolit în laborator”, a declarat Michael A. Daniele, autorul studiului.

În timp ce studiul s-a concentrat pe măsurarea glucozei, lactatului și a pH-ului, benzile senzorului ar putea fi personalizate pentru a monitoriza alte substanțe care pot fi markeri importanți pentru sănătate și performanță atletică - cum ar fi electroliții.

sursa: Science Daily
foto: Murat Yokus, NC State University

Data actualizare: 06-02-2020 | creare: 06-02-2020 | Vizite: 576
Bibliografie
'Wristwatch' monitors body chemistry to boost athletic performance, prevent injury. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200203141503.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!