Un diuretic oral poate reduce riscul genetic de a dezvolta demență

Un diuretic oral poate reduce riscul genetic de a dezvolta demență

©

Autor:

Un diuretic oral poate reduce riscul genetic de a dezvolta demență
O pilulă diuretică orală aprobată de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA poate fi un potențial candidat pentru tratamentul bolii Alzheimer, potrivit noilor descoperiri. Studiul actual avansează o abordare medicală de precizie pentru persoanele cu risc mai mare de boală din cauza structurii lor genetice.
Echipa de cercetare a analizat informaÈ›iile din bazele de date cu probe de È›esuturi cerebrale È™i medicamente aprobate de FDA, a efectuat experimente cu È™oareci È™i celule umane È™i a explorat studii asupra populaÈ›iei umane pentru a identifica bumetanida, un diuretic puternic utilizat în mod obiÈ™nuit în tratamentul edemelor asociate cu insuficienÈ›a cardiacă congestivă, ca fiind un candidat principal pentru tratarea bolii Alzheimer. Cercetarea arată că cei care au luat bumetanidă au avut o prevalență semnificativ mai scăzută a bolii Alzheimer în comparaÈ›ie cu cei care nu au luat medicamentul.

Știind că unul dintre cei mai semnificativi factori de risc genetic pentru Alzheimer cu debut tardiv este o formă a genei apolipoproteinei E numită APOE4, cercetătorii au analizat date derivate din peste 200 de probe de È›esut cerebral È™i au identificat semnăturile de expresie ale genei Alzheimer. În continuare, cercetătorii au comparat semnăturile specifice Alzheimer APOE4 cu cele a peste 1.300 de medicamente cunoscute È™i aprobate anterior de FDA. Cinci medicamente au prezentat o expresie genetică despre care cercetătorii credeau că ar putea ajuta la neutralizarea bolii. Cel mai puternic candidat a fost bumetanida, utilizată pentru a trata retenÈ›ia de lichide cauzată adesea de probleme medicale precum boli de inimă, rinichi È™i ficat.

Cercetătorii au descoperit că tratarea cu bumetanidă a È™oarecilor care au exprimat gena umană APOE4 a redus deficitul de învățare È™i de memorie. Efectele neutralizante au fost confirmate È™i în modelele bazate pe celule umane, ceea ce a condus la ipoteza că persoanele care iau deja bumetanidă ar trebui să aibă rate mai mici de Alzheimer. Pentru a testa acest lucru, echipa a redus seturile de date electronice ale evidenÈ›ei medicale la două grupuri: adulÈ›i peste 65 de ani care au luat bumetanidă È™i un grup de adulÈ›i cu caracteristici similare, dar care nu au luat bumetanidă. Analiza a arătat că cei care au avut riscul genetic È™i au luat bumetanidă au o prevalență mai mică cu 35% până la 75% a bolii Alzheimer în comparaÈ›ie cu cei care nu au luat medicamentul.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 13-10-2021 | creare: 13-10-2021 | Vizite: 620
Bibliografie
Precision medicine data dive shows diuretic pill may be viable to test as Alzheimer's treatment, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211011110815.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ecografia cu ultrasunete focalizate, potenÈ›ial de tratare a bolii Alzheimer
  • Litiul ar putea opri progresia bolii Alzheimer
  • Terapia genetică în boala Alzheimer menÈ›ine capacitatea de învățare È™i memoria
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum