Tescovina de struguri poate fi utilizată pentru a sprijini sănătatea cardiometabolică: o perspectivă promițătoare pentru utilizarea resturilor

Tescovina de struguri poate fi utilizată pentru a sprijini sănătatea cardiometabolică: o perspectivă promițătoare pentru utilizarea resturilor

©

Autor:

Tescovina de struguri poate fi utilizată pentru a sprijini sănătatea cardiometabolică: o perspectivă promițătoare pentru utilizarea resturilor
Un studiu publicat recent în jurnalul Antioxidants sugerează că resturile de struguri, cunoscute sub numele tescovină, ar putea fi utilizate pentru a sprijini sănătatea cardiovasculară È™i metabolică. Rezultatele studiului au evidenÈ›iat importanÈ›a funcÈ›iei intestinale în protejarea organismului împotriva diferitelor tulburări, inclusiv a celor care afectează sănătatea cardiometabolică È™i modul în care tescovina poate susÈ›ine această noÈ›iune.
Studiul a investigat efectele tescovinei de struguri, un produs secundar al vinificaÈ›iei, asupra unor factori de risc cardiometabolici, cum ar fi inflamaÈ›ia, metabolismul glucozei È™i lipidelor È™i stresul oxidativ, utilizând un model de È™oareci cu diabet È™i obezitate. Cercetările au demonstrat că tescovina de struguri poate avea efecte benefice asupra sănătății cardiovascular-metabolice prin îmbunătățirea funcÈ›iei endoteliale È™i reducerea inflamaÈ›iei È™i a stresului oxidativ.

Cu toate acestea, cercetătorii au concluzionat că cercetările viitoare privind beneficiile pentru sănătate ale tescovinei de struguri ar trebui să exploreze relaÈ›ia dintre intestin È™i alte organe pentru a confirma rolul său în îmbunătățirea sănătății cardiometabolice. Aceasta ar putea include investigarea modului în care tescovina afectează flora intestinală È™i cum aceasta poate avea un efect asupra altor organe, cum ar fi ficatul È™i inima.

Studiul actual oferă o perspectivă promițătoare asupra utilizării tescovinei ca ingredient care promovează sănătatea cardiovasculară È™i metabolică. Cercetările viitoare ar putea contribui la dezvoltarea unor suplimente alimentare sau alimente funcÈ›ionale care să conÈ›ină resturi de struguri È™i care să aibă potenÈ›ialul de a sprijini sănătatea inimii È™i a altor organe implicate în metabolismul glucozei È™i lipidelor.

sursa: News Medical
foto: PiotrVelixar/Shutterstock.com

Data actualizare: 27-04-2023 | creare: 27-04-2023 | Vizite: 411
Bibliografie
Can grape pomace be used as a cardiometabolic health-promoting ingredient? link: https://www.news-medical.net/news/20230425/Can-grape-pomace-be-used-as-a-cardiometabolic-health-promoting-ingredient.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Strugurii stimulează modificări la nivelul microbiomului intestinal cu implicaÈ›ii pozitive asupra sănătății
  • Strugurii ajută vârstnicii să păstreze o vedere sănătoasă
  • Beneficiile tescovinei - compuÈ™ii polifenolici din resturile de struguri
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum