Scăderea tensiunii arteriale reduce riscul de apariție a demenței

©

Autor:

Scăderea tensiunii arteriale reduce riscul de apariție a demenței
Potrivit cercetătorilor, scăderea tensiunii arteriale cu medicație antihipertensivă scade riscul de apariție a demenței și a declinului cognitiv până la 7%.
Rezultatele au fost publicate în Journal of the Medical Association (JAMA).

Analiza a inclus 14 studii control randomizate, cu 96.158 participanți. Concluzia este că reducerea tensiunii arteriale cu medicație antihipertensivă scade riscul de dezvoltare a demenței și a declinului cognitiv până la 7%, într-un interval de timp de 4 ani.

Demența este o boală care afectează aproximativ 50 de milioane de persoane la nivel mondial iar un tratament eficient și un bun control al tensiunii arteriale ar influența major apariția acesteia. Din acest motiv, rezultatele analizei subliniază că este nevoie de un screening, o prevenție și un tratament mai eficient al hipertensiunii arteriale.

Scăderea tensiunii arteriale reduce riscul de accident vascular cerebral și de boli cardiovasculare. Deoarece la momentul actual nu există tratamente specifice împotriva demenței, este esențială menținerea unei tensiuni arteriale optime, pentru a scădea riscul de demență.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 28-05-2020 | creare: 28-05-2020 | Vizite: 797
Bibliografie
Blood pressure lowering reduces risk of developing dementia: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/05/200521112610.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum influențează somnul, indicele de masă corporală și statusul marital riscul de demență?
  • Hipotensiunea ortostatică poate crește riscul de demență
  • Obiceiuri zilnice ce îți cresc riscul de demență la bătrânețe
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum