Noi recomandări pentru medicii care tratează hipertensiunea (studiu)
Un nou studiu realizat de către cercetătorii de la NUI Galway, Universitatea Johns Hopkins și Universitatea Harvard, își propune să schimbe felul în care medicii tratează bolnavii de hipertensiune arterială.
Acest studiu arată că la momentul de față, nu există dovezi cum că tensiunea arterială diastolică poate fi dăunătoare pacienților atunci cănd scade sub un nivel care până în prezent era considerat a fi prea scăzut. Noul studiu este bazat pe cercetare genetică și oferă claritate medicilor despre noul mod de tratare a pacienților cu istoric de valori ridicate ale tensiunii arteriale sistolice, dar cu valori scăzute pentru tensiunea arterială diastolică. Acest tipar de tensiune arterială este adesea observat la adulți.
Vechile studii realizate ce utilizau metode mai puțin fiabile de cercetare, susțineau că riscul pentru un infarct miocardic era mai mare atunci când presiunea arterială diastolică scădea sub 70 sau creștea peste 90.
Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai frecvente cauze de deces în lume, aproximativ 1 miliard de oameni suferind deja de această afecțiune. La momentul actual, hipertensiunea arterială oferă un prognostic nefavorabil pacienților infectați cu Covid-19.
Profesorul McEvoy, doctor în Cardiologie Preventivă la NUI Galway, împreună cu echipa sa, au analizat datele genetice de la peste 47.000 de pacienți din întreaga lume, cu o vârstă medie de 60 de ani, demonstrând că:
- Nu a existat o limită inferioară a normalului pentru tensiunea arterială diastolică
- Nu au existat dovezi care să demonstreze că tensiunea diastolică poate fi prea mică
- Nu a existat nicio dovadă genetică care să conducă către un risc crescut de infarct, atunci când presiunea diastolică este până în 50 mmHg
- Studiul a confirmat însă că valorile înalte ale tensiunii arteriale sistolice cresc riscul bolilor de inimă și de accident cerebral vascular.
Medicamentele antihipertensive ulitizate la momentul actual reduc atât tensiunea arterială sistolică, cât și diastolică.
Acest studiu demonstrează că medicii pot să trateze tensiunea arterială sistolică atunci când este crescută, fără să își facă griji dacă tensiunea arterială diastolică este prea scăzută. Sfatul cercetătorilor este de a trata hipertensiunea arterială sistolică la o țintă de 100-130 mmHg.
Studiul efectuat ajută la eliminarea tuturor incertitudinilor privind modul de tratare a pacienților ce au tensiunea sistoilică crescută, dar presiunea diastolică scăzută.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Pastile norvasc si concor
- Nebilet si disfunctii erectile
- Tratament hipertensiv cu EXFORGE HCT.
- Hipertensiune
- Noliprel si nebilet
- Hipertensiune arteriala
- Nelămurire mare - tratament hipertensiune arteriala și pulsul mare
- Betalog 50 mg