Sursa cea mai probabilă de infecție cu Coronavirus din China este șarpele
![Sursa cea mai probabilă de infecție cu Coronavirus din China este șarpele](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=37969.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Un nou studiu din Journal of Medical Virology a publicat cele mai importante informații despre noua epidemie cu Coronavirus din China, izbucnită la mijlocul lunii decembrie. Virusul a fost denumit 2019-nCoV de către Organizația
Mondială a Sănătății. Ultimele date arată că infecÈ›ia s-a răspândit până în Hong Kong, Singapore, Tailanda È™i Japonia.
Rezultatele studiului sugerează că bolnavii infectaÈ›i cu Coronavirus au intrat în contact cu animale sălbatice într-o piață unde se vindeau fructe de mare, È™erpi, lilieci, animale de fermă È™i păsări de curte. Prin analize genetice amănunÈ›ite ale virusului, pe care le-au comparat cu informaÈ›iile genetice deja existente ale altor virusuri din diverse locaÈ›ii de pe glob, cercetătorii au ajuns la concluzia că acest nou virus s-a format prin combinaÈ›ia dintre un coronavirus întâlnit la liliac È™i unul de origine necunoscută.
Noul virus È™i-a construit o proteină virală care recunoaÈ™te receptorii de pe celulă gazdă, la care se ataÈ™ează, permiÈ›ând pasajul în celulă, cu apariÈ›ia infecÈ›iei È™i a bolii.
Alte rezultate ale studiului sugerează că acest coronavirus cel mai probabil se găsea la È™erpi înainte de a fi transmis la om. Prin urmare, sursa cea mai probabilă de coronavirus 2019-nCoV este È™arpele iar acest lucru este extrem de important pentru modalitatea de abordare a noii epidemii.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 30-01-2020 | creare: 30-01-2020 | Vizite: 1729
Bibliografie
Coronavirus outbreak in China traced to snakes: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200122150028.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Testul de sânge care indică necesitatea administrării de antibiotice
- Scăderea umidității și ventilația excesivă ar putea favoriza răspândirea virusurilor
- Utilizarea inadecvată a antibioticelor la sugari contribuie major la dezvoltarea rezistenței antimicrobiene, dar și la afectarea microbiomului acestor
- Combaterea variolei maimuței în timpul pandemiei de COVID-19
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Infectat cu Covid19 vaccinat fiind
- Imunitate coronavirus - am scleroza multipla de 34 ani
- Covid-19 după TBC
- Hipertensiune sau diabet + coronavirus: inlocuiti inhibitorul de conversie a angiotensinei
- Modularea imunitatii in infectia covid 19
- Vitiligo si coronavirusul
- Covid-19 si sinuzita
- Ajutor urgent! covid19 poate ataca inima, creierul la copii de 19-20 de ani?