Sursa cea mai probabilă de infecție cu Coronavirus din China este șarpele

Sursa cea mai probabilă de infecție cu Coronavirus din China este șarpele

©

Autor:

Sursa cea mai probabilă de infecție cu Coronavirus din China este șarpele
InfecÈ›iile virale ce detemină epidemii precum gripa aviară, infecÈ›ia cu Ebola sau Zika, reprezintă o importantă problema de sănătate publică la nivel mondial. ÎnÈ›elegerea cauzelor care au determinat epidemia poate ajuta la dezvoltarea de strategii împotriva viitoarelor posibile epidemii.
Un nou studiu din Journal of Medical Virology a publicat cele mai importante informații despre noua epidemie cu Coronavirus din China, izbucnită la mijlocul lunii decembrie. Virusul a fost denumit 2019-nCoV de către Organizația
Mondială a Sănătății. Ultimele date arată că infecÈ›ia s-a răspândit până în Hong Kong, Singapore, Tailanda È™i Japonia.

Rezultatele studiului sugerează că bolnavii infectaÈ›i cu Coronavirus au intrat în contact cu animale sălbatice într-o piață unde se vindeau fructe de mare, È™erpi, lilieci, animale de fermă È™i păsări de curte. Prin analize genetice amănunÈ›ite ale virusului, pe care le-au comparat cu informaÈ›iile genetice deja existente ale altor virusuri din diverse locaÈ›ii de pe glob, cercetătorii au ajuns la concluzia că acest nou virus s-a format prin combinaÈ›ia dintre un coronavirus întâlnit la liliac È™i unul de origine necunoscută.

Noul virus È™i-a construit o proteină virală care recunoaÈ™te receptorii de pe celulă gazdă, la care se ataÈ™ează, permiÈ›ând pasajul în celulă, cu apariÈ›ia infecÈ›iei È™i a bolii.

Alte rezultate ale studiului sugerează că acest coronavirus cel mai probabil se găsea la È™erpi înainte de a fi transmis la om. Prin urmare, sursa cea mai probabilă de coronavirus 2019-nCoV este È™arpele iar acest lucru este extrem de important pentru modalitatea de abordare a noii epidemii.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 30-01-2020 | creare: 30-01-2020 | Vizite: 1729
Bibliografie
Coronavirus outbreak in China traced to snakes: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200122150028.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost descoperit un nou tratament împotriva MERS
  • Noi cercetări estimează evoluÈ›ia epidemiei cu coronavirus
  • Caracteristicile ce apar la CT în infecÈ›ia cu coronavirus
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum