Microgel care identifică toxinele intestinale

Microgel care identifică toxinele intestinale

©

Autor:

Microgel care identifică toxinele intestinale
InfecÈ›iile bacteriene ce afectează intestinele pot cauza numeroase afecÈ›iuni, È™i deÈ™i sunt blamate bacteriile ca atare, în realitate toxinele produse de bacterii declanÈ™ează inflamaÈ›iile, diareea, febra sau crampele.

Cercetătorii din cadrul American Chemical Society au dezvoltat un microgel ce identifică toxinele produse de aceste bacterii nocive.

Scopul a fost dezvolarea unei noi terapii bazate pe eliminarea toxinelor, pentru a preveni distrugerea bacteriilor nocive simultan cu a celor benefice. Astfel, se reduc inflamaÈ›iile È™i se susÈ›ine flora intestinală normală, È›inând la distanță bacteriile „rele”.

În trecut, cercetătorii au dezvoltat o particulă ce foloseÈ™te energie electrică pentru a fixa toxinele de la nivel intestinal. După testele clinice, s-a observat că aceasta avea prea multe È›inte. Astfel, au început să studieze particulele din microgel ca mod de a capta È™i elimina toxinele din intestin. Microgelul constă într-o matrice de polietilen-glicol produsă prin tehnologia microfluidică. Metoda oferă oportunitatea de a încorpora molecule ce se leagă de toxine, direct de matricea de microgel.

Ulterior, echipa de cercetare a dezvoltat un microgel ce identifică toxinele din C. difficile, o specie de bacterii dificil de tratat și fatală de multe ori, ce cauzează crampe, febră și diaree, ce poate duce la deshidratarea severă.

C. difficile produce numeroase toxine, inclusiv proteina lectină, oferind o È›intă  pentru legarea microgelului. Lectinele includ o regiune ce se leagă de glicani, zaharuri ca decolorează suprafeÈ›ele membranelor celulare. Echipa de cercetare a încorporat un glican în microgeluri, È™i a testat dacă lectina se lipeÈ™te de zaharurile ataÈ™ate microgelului. S-a observat că moleculele de lectină sunt preluate de microgeluri.

Cercetătorii menÈ›ionează că urmează studii privind încorporarea moleculelor în microgeluri cunoscute ca fiind degradabile È™i inactivează toxinele.

Sursa: Science Daily
Foto: American Chemical Society

Data actualizare: 01-03-2020 | creare: 26-03-2018 | Vizite: 998
Bibliografie
Tiny gels sop up intestinal toxin https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180320084357.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dietele cu proteine din soia reduc protecÈ›ia organismului împotriva infecÈ›iilor cu clostridioides difficile
  • Transplantul fecal - un tratament eficient pentru infecÈ›iile cu C. difficile
  • Toxice vs toxine - clarificare È™i explicaÈ›ii
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
     
    intră pe forum