Studiile sugerează că tratamentul cu Abelacimab este eficient împotriva cheagurilor de sânge
Un nou studiu realizat de către Universitatea McMaster şi publicat în New England Journal of Medicine, sugerează că Abelacimab poate fi utilizat eficient atât de persoanele care sunt la risc de a forma cheaguri de sânge, cât şi de către cei care suferă deja de aceste cheaguri.
Cercetătorii au comparat abelacimabul cu enoxaparina la 412 pacienți ce au suferit anterior o intervenţie chirurgicală la genunchi.
Pacienţii ce suferă astfel de intervenţii chirurgicale primesc medicaţie anticoagulantă cu enoxaparina ce necesită administrare zilnică. Rezultatele au demonstrat că o singură administrare cu abelacimab poate preveni formarea cheagurilor de sânge până la o lună după operație, reducând riscul cu aproximativ 80% comparativ cu enoxaparina, fără a crește riscul de sângerare.
Cercetătorii susţin că abelacimabul a reuşit să confere o protecţie mult mai bună împotriva cheagurilor din venele piciorului în comparație cu enoxaparina folosită în mod curent.
Pacienţii din acest studiu au fost atent monitorizaţi privind eventualele semne de coagulare sau sângerări, realizând şi o radiografie la nivelul piciorului pentru a depista posibile cheaguri de sânge.
Acest succes al abelacimabului oferă fundamentul utilizării sale pentru prevenirea unui spectru mai larg de boli, precum:
- accidentului vascular cerebral la pacienții cu fibrilație atrială
- tratamentul trombozei venoase profunde și a emboliei pulmonare
- cheagurile din venele piciorului și cheagurile pulmonare
- la pacienți cu cancer
Abelacimabul are capacitatea de a se lega de formele active şi inactive ale factorului XI din cascada coagulării, cu scopul de a preveni activarea lui şi de a stopa formarea cheagurilor. Factorul XI este un factor cheie al formării cheagurilor după intervenția chirurgicală. S-a evidenţiat faptul că abelacimab inhibă factorii de coagulare în aval de factorul XI, lucru ce evidențiază importanța factorului XI în formarea cheagurilor.
În urma acestui studiu, cercetătorii consideră că factorul XI ar trebui să fie ţinta pentru noile anticoagulante, având în vedere pecienţii cu deficit congenital de factor XI, ce prezintă risc redus de formare a cheagurilor sau de sângerări spontane.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Paracetamolul poate crește riscul de boli cardiovasculare și de accident vascular cerebral
- Obezitatea și tulburările de ritm cardiac
- Fibrilația atrială: cele mai eficiente strategii de prevenție și tratament
- Polifenolii microbiotei asociați cu dieta mediteraneană îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară
- Cheaguri de sange in scaun!
- Avort... mai exista posibilitatea sa mai pierd asa alte sarcini?
- Cheag de sange dupa o extractie dentara
- Cheaguri sanguine incluzand fragmente extrem de mici de endomertru atrofic
- Cheaguri de sange
- Cheag de sange
- Cheag de sange
- Cheaguri de sange dupa chiuretaj
- Anticoagulante dupa operatia de fractura de femur