Socializarea zilnică poate prelungi semnificativ viața persoanelor vârstnice

©

Autor:

Socializarea zilnică poate prelungi semnificativ viața persoanelor vârstnice

Socializarea joacă un rol crucial în dezvoltarea și menținerea relațiilor interpersonale, contribuind totodată la îmbunătățirea abilităților de comunicare și de adaptare la diverse situații sociale. Un nou studiu, publicat în jurnalul Epidemiology & Community Health, sugerează faptul că socializarea frecventă poate prelungi durata de viață a persoanelor în vârstă.
Pentru studiu, cercetătorii au utilizat datele colectate în urmă cu mai bine de 20 de ani, în cadrul sondajului Longitudinal Healthy Longevity Survey, reprezentativ la nivel național, la care au participat peste 28.000 de persoane din China. Participanții la studiu au răspuns unor întrebări cu privire la frecvența cu care s-au implicat în activități sociale.

Cercetătorii au constatat că persoanele în vârstă care socializau mai frecvent aveau un risc mai mic de deces prematur. De asemenea, s-a constatat că persoanele care socializau cu prietenii, rudele și vecinii aveau un risc mai mic de deces decât cele care socializau doar cu membrii familiei. Statistic, supraviețuirea în rândul participanților care au socializat în fiecare zi a fost crescută cu peste 200%.

Autorii menționează că studiul actual nu poate stabili o relație cauzală între socializare și durata de viață. Cu toate acestea, descoperirile sugerează că socializarea poate fi benefică pentru sănătatea și longevitatea persoanelor în vârstă. Deși nu este clar de ce socializarea la vârsta înaintată extinde supraviețuirea, există câteva potențiale explicații, indicate de autori.

 

Este general acceptat faptul că socializarea poate ajuta la reducerea stresului, care este asociat cu o serie de boli cronice și cu o mortalitate mai mare. De asemenea, socializarea poate spori stima de sine și poate ajuta la menținerea unei vieți active și implicării în comunitate.

sursa: News Medical


Data actualizare: 10-03-2023 | creare: 10-03-2023 | Vizite: 266
Bibliografie
Frequent social activity associated with longer survival of older people, link: https://www.news-medical.net/news/20230308/Frequent-social-activity-associated-with-longer-survival-of-older-people.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou studiu face legătura între activitatea fizică la vârstnici și integritatea materiei albe din creier
  • Apelul la emoții precum entuziasmul și furia este o tactică de convingere esențială utilizată de escrocii care păcălesc bătrânii
  • Vârstnicii cu o viziune mai optimistă au o memorie și o funcție cognitivă mai bună
  •